Dzūkų žinios

Politika

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia, kad kovo 18 d., baigiantis politinės kampanijos dalyvių registracijai dalyvauti birželio 9 d. vyksiančiuose rinkimuose į Europos Parlamentą, yra registruotos 19 politinių partijų.

Praėjus lygiai vieneriems metams nuo 2023 m. kovo 5 vykusių savivaldybių tarybų narių ir merų rinkimų Vyriausioji rinkimų komisija išanalizavo Lietuvos savivaldybių tarybų narių kaitos duomenis ir parengė apžvalgą.

Dėl turto pasisavinimo, piktnaudžiavimo bei dokumentų suklastojimo ir disponavimo suklastotais dokumentais – Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nariui Arūnui Vaišnorui.

Lazdijų rajono savivaldybė stengtis dar yra labai daug kur.

Alytaus apylinkės prokuratūra pateikė kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui dėl pernai metų gruodį Kauno apygardos sprendimo išteisinti Alytaus vyriausiąjį architektą Mindaugą Matažinską, kaltinamą piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Šie metai – išskirtiniai rinkimų gausa. Gegužę balsuosime Prezidento rinkimuose, dalyvausime referendume dėl dvigubos pilietybės, birželį rinksime savo atstovus į Europos Parlamentą, o spalį laukia naujojo Seimo rinkimai.

Paskelbtas konkursas Šv. Benedikto gimnazijos direktoriaus pareigoms eiti Lazdijuose dirba du vadovai iš Alytaus, gal jie grįš dirbti į gimtąjį miestą?

Skandalingiausia susitikimo dalimi tarybos narė Vilma Danauskienė įvardijo merės siūlymą panaikinti Žemės mokesčio lengvatą nuo sovietų okupacinio režimo nukentėjusiems asmenims, daugiavaikėms šeimoms, pensininkams ir bedarbiams.

Būsimieji kandidatai į Prezidentus jau surinko beveik 400 tūkst. eurų rinkimų kampanijai finansuoti

Patvirtintas 2024 m. Alytaus rajono savivaldybės biudžetas.

Kadangi Lazdijų rajono savivaldybės merė nepritaria opozicijos parengtam tarybos sprendimo projektui dėl žemės mokesčio mažinimo, „Dzūkų žinios“ pasidomėjo, ką merė galvoja apie dabar galiojantį mokestį, ar ketinama jį sumažinti.

Oficialiai darbą komisijos nariai pradės po to, kai duos rašytinį pasižadėjimą.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pirmadienį registravo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) į prezidentus keliamą premjerę Ingridą Šimonytę politinės kampanijos dalyve.

Antri metai iš eilės programai „Tau, Alytau“ iš Alytaus miesto biudžeto skirta ta pati – 40 tūkst. eurų suma.

Iki Prezidento rinkimų likus 100 dienų Vyriausioji rinkimų komisija skelbia balsavimo biuletenio pavyzdį. Jame rinkėjai ras ir iki tol nebuvusią naujovę.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis penktadienį vyks į Varėną ir Lazdijus, kur su savivaldybių merais aptars investicijas į kelius. 

Neseniai prabėgusio ūkininkų protesto fone nerimsta aistros ir dėl žemės mokesčio dydžio Lazdijų rajono taryboje.

Praėjusią savaitę sostinėje vykę žemdirbių protestai sulaukė valdžios reakcijos.

Akivaizdu, jog padidintas mokestis labai naudingas rajono valdžiai, nes pernai jo buvo surinkta du su puse karto daugiau nei anksčiau, prieš mokesčio padidinimą. Padidintas mokestis rajono biudžetą papildė beveik milijonu eurų.

Apie Lazdijų rajono kelių būklę, savivaldybės vaidmenį juos prižiūrint, galimus sprendinius kalbamės su Lazdijų rajono savivaldybės tarybos Kaimo reikalų ir aplinkos apsaugos komiteto pirmininku Deivydu Palačioniu.

Vasario 12-15 dienomis inicijuojamos neeilinės sesijos metu siūloma apsispręsti dėl ūkininkų protesto metu iškeltų reikalavimų, taip pat nutarti dėl antisemitizmu kaltinamo parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio teisinės neliečiamybės naikinimo.

V. Danauskienės ir kitų tarybos opozicijos narių nuomone, žemės ūkio paskirties žemės savininkams reikia taikyti 60 proc. tarifo mažinimą.

Dalinamės Algirdo Vrubliausko Facebook paskyros įrašu.

Iš išvadų matyti, jog daugiausia problemų Sporto centras turi dėl jam perduoto Lazdijų hipodromo veiklos.

Per visą Lietuvą nuvilnijusią taikią vilties ir solidarumo žemdirbių protesto akciją „Vilties laužai“ palaikė ir Lazdijų rajono žemdirbiai.

Kad išsklaidytume gandus apie premijas, pateikėme keletą klausimų Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorei Šarūnei Dumbliauskienei.