Dzūkų žinios

Kultūros ministras su komanda domėjosi Lazdijų rajono kultūros objektais ir aptarė aktualijas

Praėjusį antradienį Lazdijai sulaukė svarbių svečių – čia su darbo vizitu lankėsi kultūros ministras Simonas Kairys, jo pavaduotojas, paveldo objektų kuratorius Rimantas Mikaitis ir ministro patarėjas Sigitas Šliažas.

Mūsų žemietis, mokslų daktaras A. Bubnys pristatė knygą apie lietuvius Štuthofo koncentracijos stovykloje

Praėjusį antradienį muziejuje vyko knygos „Lietuviai Štuthofo koncentracijos stovykloje 1942–1945 metais“ pristatymas ir parodos „Dievų miške. 46 lietuvių inteligentų grupė Štuthofo koncentracijos stovykloje“ atidarymas.

Knygnešio dienai: išskirtinės knygų parodos, prisiminimai ir ypatingi daiktai

Lazdijų rajono savivaldybės viešoji biblioteka, minėdama Knygnešio dieną, surengė išskirtinę knygų parodą, o viešosios bibliotekos padalinyje Kučiūnų bibliotekoje galima pamatyti knygą, kuriai jau 130 metų, dar kitoje bibliotekoje – Verstaminuose vyko popietė, kur prisiminimais dalijosi knygnešio Jono Kaluškevičiaus anūkė Salomėja Jotautienė iš Būdviečio kaimo.

Vasario 16-oji Lazdijuose paminėta maldomis, šventine eisena ir tradiciniais apdovanojimais

Už nuopelnus Lazdijų kraštui ir valstybei Laisvės angelų statulėlėmis buvo apdovanoti (iš kairės) Salomėja Teresė Jotautienė, Edmundas Henrikas Jastramskas ir Onutė Juodkienė.

Punskietis apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi

2024 m. vasario 16 d. Valstybės atkūrimo dienos proga Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda už nuopelnus Lietuvai, už jos vardo garsinimą pasaulyje, už atsidavimą jai kasdieniu prasmingu darbu įteikė valstybinius apdovanojimus žmonėms, vertiems didžiausio pagerbimo.