Dzūkų žinios

Rudeniniam žemės tręšimui – vietinis kompostas

Dalintis:
Spalio mėnesį ARATC Takniškių kompostavimo aikštelė, kurioje galima įsigyti ir iš maisto, ir iš žaliųjų atliekų pagaminto komposto, dirba ir šeštadieniais nuo 9 iki 16 val.

Roges ruošk vasarą, ratus žiemą – sako senolių išmintis. O žemę tręšti galima tiek rudenį, tiek pavasarį. Viena geriausių priemonių rudeniniam tręšimui – vietoje pagamintas natūralus kompostas.

Būtent tokią trąšą siūlo naudoti Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras, gaminantis kompostą iš žaliųjų ir maisto atliekų.

Abiejų rūšių komposto galima įsigyti Alytaus rajone esančioje Takniškių kompostavimo aikštelėje. Iš žaliųjų atliekų pagaminto komposto kaina 19, 97 Eur už toną, maisto atliekų komposto kaina – 8 eurai už toną.

Spalio mėnesį Takniškių aikštelė dirba ir šeštadieniais nuo 9 iki 16 val., aikštelėje veikia pakrovimo technika.

Nedideliam komposto kiekiui parsivežti galima pasinaudoti ARATC turimomis priekabomis – jomis regiono gyventojai gali naudotis nemokamai. Priekabos iš anksto nerezervuojamos. Pasiteirauti, ar priekaba bus laisva jūsų pageidaujamu laiku, galima justas.marcinskas@alytausratc.lt arba paskambinus tel. 8 616 81016. Šiais kontaktais kreipkitės ir norėdami įsigyti didesnį komposto kiekį, pateikti specialų užsakymą ne buitinėms reikmėms.

Žaliųjų atliekų komposto galima įsigyti ir Druskininkuose,Gardino g. 100, esančioje kompostavimo aikštelėje.

Į kitas regione esančias kompostavimo aikšteles Birštone, Saulėtekio g. 23, Lazdijuose, Gėlyno g. 23, Prienuose, Pramonės g. 3, Prienų rajone, Jiezno seniūnijoje, Juodaviškių kaime, Povų g., Varėnoje, Geležinkelio g. 65, kompostas parduoti atvežamas, jeigu yra užsakymas. Visos kompostavimo aikštelės dirba ir šeštadieniais. Jų kontaktai ir darbo laikas skelbiamas Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro svetainėje https://www.aratc.lt/kompostavimo-aiksteles/.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centre gaminamo komposto kokybė nuolat gerėja, jame mažėja priemaišų – kompostas valomas, sijojamas naudojant modernias technologijas. Kasmet auga ir komposto paklausa – šiemet pavasarį jo net trūko: prasidėjus lauko darbams, per žiemą pagamintas kompostas buvo greitai išpirktas, tad norintiems teko laukti, kol bus pagaminta šviežio komposto, o jo gamybos procesas nėra trumpas.

Todėl siūlome neatidėlioti visko pavasariui ir žemę kompostu patręšti rudenį.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: