Dzūkų žinios

KETVIRTADIENIO AIDAS

Dalintis:

Aidas Kelionis

Per televizijos reklamas žiūrovams perša aibes maisto papildų. Anksčiau reklamavo „Gemzę“, kurios prisigėrę šokinėsite kalnais kaip kokie kalnų ožiai. Na, Lazdijų rajone galima šokinėti kalvomis ar piliakalniais. Bet neseniai pradėjo reklamuoti dvigubo stiprumo „Gemzę“. Tokios išgėrus užšokuoti ant Rudaminos piliakalnio jau galima tik viena koja. Iš karto po šio šuolininkų į tolį ir aukštį džiaugsmo mums perša „Prostamol uno“. Įsivaizduoju, kad vyrai gali išsiversti ir be šio maisto papildo. A, bet čia skirta turbūt vyresnio amžiaus vyrams, kad grįžtų vyriškumas ir jie pasirinktų teisingai, jeigu žmona netikėtai paklaus: „Ką sakei, mielasis?“ Įsivaizduokime, kad vyras vienu metu išgeria du kartus stipresnės nei įprasta „Gemzės“ ir „Prostamol uno“. Užplūdus neapsakomai energijai ir vyriškumui, jau geriau bėgti į mišką ir ten liuoksėti nuo pušies prie pušies ir rodyti sugrįžusį vyriškumą.

Buvo kažkada tokia laida „Nekenčiu reklamos“, kurioje vaidino ir jos turinį kūrė puikus aktorius ir humoristas R. Kazlas. Bet sakykit, mielieji, kas gi gali tą reklamą mėgti? Na, turbūt niekas arba beveik niekas. O jos išvengti negalime, net jeigu nežiūrime televizijos. Kai per kompiuterį įsijungiu pasižiūrėti žinių ar politinių diskusijų laidų, reklamos vis tiek neišvengiu.

Reklamos užsakovai pasirūpinę, kad būtume kuo sveikesni ar net viršytume sveikumo sampratą, toliau jau rūpinasi, kaip prikimšti mūsų skrandžius. Ir tuomet jau visi prekybos tinklai iš eilės reklamuoja maistą. Kam dešrelės, kam šašlykai, kam sparneliai, o kam kulšelės. Paskui žmogus pradedi galvoti, kaip apskritai išlieki gyvas ir daugiau mažiau sveikas po didelio kiekio įpirštų maisto papildų ir paties maisto.

Bet čia toli gražu dar ne pabaiga. Atsivertęs interneto portalus, esi atakuojamas sveikos gyvensenos reklaminių straipsnių. Jums pasakys ir paaiškins viską: kada ir kiek, ir ko valgyti, kiek miegoti, kas sveika, o kas nesveika, kiek per dieną nueiti žingsnių. Kaip prisiekęs kavos gerbėjas ne vieneri metai skaitau straipsnius apie šį dievų gėrimą. Viena pusė teigia, kad kava sveika. Apsidžiaugęs pasidarau ketvirtą puodelį šią dieną ir siurbtelėjęs iš jo skaitau straipsnio tęsinį. Pasirodo, kad sveika tik du puodeliai. Na, galvoju, jūs pasiuskit, bet man nenurodinėsite, kiek kavos puodelių išmaukti per dieną. Be to, mano aukštas kraujo spaudimas, tad kas nors išgirdęs apie mano išgeriamos kavos kiekius griebiasi už galvos, bet dėl jų tikrai nežadu mažinti puodelių kiekio. Man skanu, gerai nuteikia, o jūs jau, ponai, kaip norit. Tad jau seniai į straipsnius apie kavos žalą nekreipiu dėmesio. Tarkim, kad jos tiek maukti, kiek išgeriu aš, iš tiesų nėra gerai, bet čia jau man spręsti ir pasirinkti. Ir man nuoširdžiai nusispjaut, ką kiti rašo, šneka ar galvoja.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: