Dzūkų žinios

Veisiejai pasitinka 24-ąjį tarptautinį menininkų plenerą

Dalintis:

2001 metų gegužę, minint Veisiejų 500 metų jubiliejų, buvo surengti du menininkų plenerai – atskirai dailininkų ir medžio drožėjų. Kadangi šie meno profesionalų sambūriai turėjo didelį pasisekimą ir Veisiejų miestui paliko puikių meno darbų, buvo nutarta plenerus rengti ir toliau. Tiesa, dailę nuspręsta jungti su medžio drožyba, skulptūra bei menine kalvyste.

Ir štai šiais metais menininkų pleneras Veisiejuose vyksta jau dvidešimt ketvirtą kartą. Šis renginys tapo ne tik turinčiu ilgametę tradiciją, bet ir sukviečiančiu į miestą prie Ančios meno žmones iš įvairių šalių. Žodžiu, pleneras tapo tarptautiniu. Per ketvirtį amžiaus jame dalyvavo dailininkai, kalviai ir medžio meistrai iš Sakartvelo, Armėnijos, Izraelio, Baltarusijos, Lenkijos, Latvijos ir, aišku, įvairių Lietuvos miestų. Ne tik Veisiejų, bet ir viso Lazdijų rajono viešąsias erdves jau papuošė daugiau nei 200 dailės drobių, medžio, metalo ir akmens skulptūrų.

Vienas plenero organizatorių, Veisiejų krašto garbės pilietis Vytautas Žukauskas, pažymėjo, kad šis 24-asis pleneras išsiskiria ypač aukštu menininkų lygiu. Plenero metu sukurti darbai keliaus į Veisiejų miesto erdves, papuoš Veisiejų Šv. Jurgio, Krikštonių Kristaus Karaliaus bažnyčias, Lazdijų Motiejaus Gustaičio muziejų, rajono savivaldybės patalpas bei kitas vidaus ir lauko erdves. Darbuosis mūsų svečiai iš įvairių Lietuvos miestų bei Latvijos ir Ukrainos. Ypač laukiame Ukrainos menininkų – sutuoktinių Tetyanos Jagodkinos ir Genadij Titov. Penktadienį 11 val. Tetyanos dailės darbų parodą surengsime Lazdijų rajono savivaldybėje. Kviečiame labai patraukliomis kainomis įsigyti šios dailininkės darbų tiesiai iš parodos.

Ganadij – garsus Ukrainos kalvystės atstovas. Kartu su Veisiejų kalviais, plenero dalyviais svečias iš Ukrainos kurs įvairius darbus.

Labai džiaugėmės, kad mūsų organizuojamas pleneras jau gerai žinomas rajone ir paramos jam sulaukiame tiek iš savivaldybės, tiek ir iš nuolatinių mūsų partnerių. Dėkingi Lazdijų rajono savivaldybei, VESK Veisiejai (verslo ir svetingumo profesinės karjeros centrui), verslininkams Ritai ir Gintarui Rimšoms, Remigijui Liaukoniui, E. Jurkevičiaus IĮ, UAB „Eugesta“, informaciniams rėmėjams – „Dzūkų žinios“ ir „Lazdijų žvaigždė“ už visokeriopą pagalbą organizuojant šį menininkų forumą.

Maloniai kviečiame apsilankyti tarptautinio menininkų plenero renginiuose. Kaip minėjau, gegužės 17 d. (penktadienį) 11 val. Lazdijų rajono savivaldybės fojė atidaroma Tetyanos Jagodkinos tapybos darbų paroda.

Gegužės 19 d. (sekmadienį) 16 val. iškilmingas plenero atidarymas Veisiejų Šv. Jurgio bažnyčioje.

Na, ir būtinai kviečiame gegužės 25 d. į VESK Veisiejai verslo ir svetingumo profesinės karjeros centre vyksiančią plenero dalyvių darbų parodą bei iškilmingą plenero uždarymą ir akordeonistų kvinteto „Žingsniai“ koncertą. Pradžia 15.30 val.

Linkime visiems plenero dalyviams kūrybinės sėkmės ir gražaus pasibuvimo Veisiejuose.

Plenero „Veisiejų pavasaris 2024“ organizatorius Zenonas Sabaliauskas

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: