Dzūkų žinios

Alytaus rajone esančiame ūkyje VMVT aptiko neprižiūrėtus arklius ir prastomis sąlygomis laikomus šunis

Dalintis:
Asociatyvi nuotr.

Šią savaitę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai Alytaus rajone esančiame ūkyje aptiko neprižiūrėtus, sužalotus ir negydomus arklius bei prastomis sąlygomis laikomus šunis.

VMVT duomenimis, atlikus patikrinimą, nustatyta, kad Alytaus rajone esančiame ūkyje yra neprižiūrimi 5 arkliai bei 1 kumeliukas. Pasak tarnybos, ūkyje nebuvo tvarkomos arklių kanopos. Taip pat rastas vienas arklys, kurio kaklas neįprastai perkreiptas.

Kaip VMVT inspektoriams teigė ūkio savininkas, šis perkreipimas yra traumos pasekmė. Visgi ūkininkas nepateikė jokių gyvūno gydymo dokumentų ar įrodymų, kad jam buvo suteikta veterinarinė pagalba.

Tame pačiame ūkyje buvo rasti ir du blogomis sąlygomis laikomi šunys. Šunų būdos netinkamai įrengtos, aplink jas mėtosi pašaliniai daiktai. Iš dviejų šunų vienas buvo neregistruotas ir neženklintas, abu nevakcinuoti privalomąja vakcina nuo pasiutligės. 

Penki arkliai ir vienas kumeliukas su kumele buvo perduoti kitam ūkininkui. Šunys perduoti gyvūnų globos namams.

Ūkininkui už neatsakingai laikytus gyvūnus gresia administracinė atsakomybė. Pradėta teisena dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: