Dzūkų žinios

Ketvirtadienį Alytuje – netradiciniai apdovanojimai ir ypatingo filmo premjera

Dalintis:

Birželio 13 d. 18 val. Alytaus miesto teatre laukia dokumentinio filmo „Aš esu“ premjera į kurią kviečia autizmo paramos fondas „Pokyčių ambasada“.

Parodys kasdienybę

Dokumentinis filmas „Aš esu“ parodo autistiško pasaulio realybę. Tai kelias, kurį pereina į jį patekusios šeimos. Pradžioje dažną lydi išgirstos diagnozės priėmimo bei atmetimo reakcijos, ašaros. Neretai susiduriama su patyčiomis, empatijos stoka. Kol galiausiai pasiekiama viltis bei tikėjimas, kad jei šviesime visuomenę, nebus nustūmimo į užribį. Filme šeimos, žinomi žmonės, ugdymo specialistai, net ir Alytaus menininkai bei kiti žmonės pasakoja savo susidūrimus su neuroįvairove.

„Tai, kas kelio pradžioje atrodė kaip didžiausias įmanomas skausmas, dabar skleidžiasi kaip gyvenimo pilnatvė, kaip prasmė ir net savotiška dovana – suprasti kitų skausmą ir atsidavusiai dirbti, jog jo būtų mažiau, o pagalbos tokioms šeimoms – daugiau“

Dainininkė Katažina Zvonkuvienė, auginanti autistišką sūnų, prisipažįsta, kad pradžioje buvo tamsios mintys ir daug priekaištų sau. Dabar ji žino, jog yra gera mama, savo sūnui duodanti tai, ko kiekvienam labiausiai reikia – meilės be išskaičiavimų.

„Nebandykite mūsų keisti, nenorėkite, kad mes būtume, kaip visi. Mes niekada tokiais nebūsime. Todėl nelaužykite mūsų. Tiesiog leiskite mums būti tokiais, kokie esame“, – sako filmo dalyvis 35-erių Povilas Staniulis.

Filmą kūrė televizijos laidų kūrėja ir rašytoja Aurelija Savickienė.

Improvizacija ir apdovanojimai

Renginyje žiūrovų taip pat laukia dar dvi staigmenos – Alytaus miesto teatro aktoriai pristatys diskusijų teatro improvizaciją, kuri atspindi šiuolaikinės visuomenės nuostatas ir lūkesčius.

Renginį vainikuos Pokyčių lyderių paskelbimas. Tai bus pirmieji apdovanojimai Alytuje, kurie bus įteikiami ne konkrečiam žmogui, bet įstaigoms, organizacijoms ar bendruomenėms už iniciatyvas, kurios skatina atvirumą visiems, keičia požiūrį į įvairovę ir didina supratimą apie skirtingus vaikų poreikius kultūrai, mokymuisi, laisvalaikiui.

Pinigai, surinkti už bilietus bus panaudoti autistiškų vaikų įtraukiojo ugdymo poreikių tenkinimui. Bilietus galima įsigyti čia: https://tickets.paysera.com/lt/event/filmo-as-esu-premjera-ir-pokyciu-lyderiu-paskelbimas.

Renginys – Alytaus miesto dienų dalis.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: