Dzūkų žinios

Gera būti augančio festivalio „Metelio banga“ dalimi

Dalintis:

Martynas Čepulis

Vasara – aktyvus ir daugiaspalvis laikas. Daugelį metų aktyviai dalyvauju kultūrinėje veikloje, esu aktyvus žmogus, nuolat savanoriauju renginiuose.

Šį savaitgalį praūžęs muzikos festivalis „Metelio banga“ suteikė nepamirštamų įspūdžių ir pozityvių idėjų. Gera buvo prisiliesti prie antrąjį kartą Metelio ežere kuriamo spektaklio. Šiemet kartu su Lazdijų kultūros centro meninės raiškos studija „Macinga“, šokio kolektyvu „Puerto“ ir krašto atlikėjais sekėme Ingridos Neverdauskienės režisuotą sakmę „Saulei ir Mėnuliui“. Tokioje neįprastoje erdvėje ant Metelio ežero kranto pristatomas spektaklis sukvietė net kelis šimtus žiūrovų. Dainuoti, vaidinti, šokti, veikti vandenyje yra iššūkis ir neįkainojama patirtis.

Vėliau kartu su grupe „Banderolė“ dalyvavome „Smagiausios vasaros dainos“ konkurse, kuriame pasirodė atlikėjai iš įvairių Lietuvos miestų. Turėjau galimybę pasimokyti iš kitų kolektyvų bei muzikantų. Smagu pasidžiaugti, kad kompetentinga komisija, įvertinusi visus dalyvius, lazdijiečių grupei „Banderolė“ skyrė pirmąją vietą. Mane, šios muzikinės grupės vadovą, tai labai motyvuoja ir įkvepia – kitais metais taip pat dalyvausime!

Kol vyko muzikinis konkursas, mačiau, kad vaikai gaudė sniego kamuolius putų šou, o vyresnieji irstėsi „nuogomis valtimis“, kiti skanavo bendruomenės virtą žuvienę ar žvalgėsi po mugę. Sutemus kartu su draugais žavėjomės gražiai apšviesta instaliacija „Mėnuo ir saulė“ Metelio ežere. Taigi veiklos netrūko nei vaikui, nei suaugusiam.

Labai nustebino antroji festivalio diena – pasirodymus surengė roko grupės ne tik iš Lietuvos, bet ir Australijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos. Beklausydamas grupių atliekamų kūrinių, supratau, kad ir grupė „Banderolė“ kitais metais galėtų paruošti roko programą. Šis išskirtinis muzikos žanras pritraukė į renginį gausybę žmonių ir atspindi ne tik kultūros įvairovę, bet ir skatina turizmą Lazdijų rajone. Visą muzikos festivalį „Metelio banga“ vainikavo įspūdingas lazerių šou – tai naujovė renginiuose.

Dėkoju Lazdijų kultūros centrui, jog ne vienerius metus šiame festivalyje turiu galimybę būti kultūros savanoriu, programos dalyviu, groti scenoje ir matyti, kaip kasmet šis festivalis „Metelio banga“ auga ir tampa regioniniu ir tarptautiniu renginiu.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: