Dzūkų žinios

In memoriam Juozas Patašius

Dalintis:

(1951-03-10–2024-08-26)

Aukštos kvalifikacijos gydytojas, Chirurginio profilio su operacine ir intensyviąja terapija skyriaus vedėjas, 49-erius darbo metus atidavęs Lazdijų krašto žmonėms, nuoširdžiai ir profesionaliai rūpinęsis jų sveikata, mylimas pacientų, gerbiamas kolegų, vertinamas Lazdijų rajono savivaldybės ir ligoninės vadovų, aktyvus, pilietiškas žmogus, tris kadencijas dirbęs Lazdijų rajono savivaldybės taryboje. Gaila, apie tai turime kalbėti jau būtuoju laiku. Po sunkios ligos Juozo Patašiaus netekome…

Juozas Patašius gimė 1951 metais kovo 10 dieną Šakių rajone, Smilgių kaime. 1975 metais, baigęs tuometinį Kauno medicinos institutą, buvo paskirtas į Lazdijų centrinę ligoninę, kur pasiaukojamai dirbo visą savo gyvenimą. Nuo 1990 metų kompetentingas, reiklus sau bei kitiems gydytojas buvo paskirtas vadovauti ligoninės Chirurginiam-traumatologiniam skyriui. Juozas Patašius aktyviai dalyvavo ligoninės veikloje. Ne kartą, kai Alytaus apskrityje ar rajone buvo vykdoma sveikatos priežiūros įstaigų restruktūrizacija, siekiant suteikti pacientams saugias ir kokybiškas paslaugas, jis pateikdavo daug idėjų pertvarkant savo vadovaujamą skyrių, steigiant dienos chirurgijos stacionarą bei modernizuojant ligoninės operacinių patalpas. Darbo kolektyve, savo skyriuje, jis kūrė ypač nuoširdžius ir šiltus tarpusavio santykius. Už ilgametį ir sąžiningą darbą ne kartą apdovanotas Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro, Lazdijų rajono savivaldybės mero padėkomis.

Nuoširdi mūsų užuojauta Juozo Patašiaus žmonai Leonorai, vaikams Šarūnei ir Pauliui, anūkams Ignei, Gustui, Dominykui ir Faustai. Visi jie neteko namų ramsčio ir sielos, mylinčio vyro, tėčio, senelio, kuris būdavo šalia svarbiausiais gyvenimo momentais, patardavo ir padėdavo, kūrė jaukius šeimos namus, savo rankomis puoselėjo sodą, mėgo keliones ir draugus.

Sudie, mylimas Gydytojau. Ačiū, kad puošei savo darbais Dzūkijos žemę, kad mylėjai mūsų krašto žmones, kad visuomet buvai tarp mūsų ir su mumis. Mes Tavęs labai pasigesime.

Lazdijų rajono savivaldybės ir

VšĮ Lazdijų rajono savivaldybės sveikatos centro vadovai ir darbuotojai

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: