Dzūkų žinios

Kiek laiko trunka dantų tiesinimas kapomis?

Dalintis:

Jeigu svajojate turėti tiesius dantis, tačiau nenorite gydymui skirti daug laiko – dantų tiesinimas kapomis yra patogiausias pasirinkimas. Šiuolaikinių technologijų dėka, dantų tiesinimo kapomis rezultatų galima pasiekti per itin trumpą laikotarpį. Norite sužinoti daugiau? Nepraleiskite šio naujo klinikos ,,Dentaplanas’’ straipsnio. 

Kas tai? 

Dantų tiesinimas kapomis – tai dantų gydymas, kuomet pacientas burnoje dėvi plonas ir beveik nematomas kapas, kurias nešiojant dantys stumiami į iš anksto suplanuotą norimą padėtį. 

Ištiesinus dantis kapomis ir pakoregavus sąkandį, atkuriama ne tik estetiška šypsena, bet ir puiki dantų funkcija. Dantys lėčiau dėvisi, lengviau užtikrinti tinkamą burnos higieną, galimas mažiau invazyvus restauracinis dantų atstatymas plombuojant ar protezuojant dantis ateityje. 

Kiek laiko trunka dantų tiesinimas kapomis?

Dantų tiesinimo kapomis laikas priklauso nuo atvejo sudėtingumo:

  • Lengvas atvejis – esant nežymiam dantų susigrūdimui, pasisukimui ar nedideliems tarpams tarp dantų. Vienam žandikauliui paprastai užtenka iki 10 kapų, o gydymas trunka iki 6 mėn. 
  • Vidutinis atvejis – esant vidutiniškam dantų kreivumui, susigrūdimui ar labiau pastebimiems tarpams. Vienam žandikauliui  reikia 11-20 kapų, o gydymas trunka iki 12 mėn. 
  • Sudėtingas atvejis –  esant žymiam dantų susigrūdimui, kreivumui, netaisyklingam sąkandžiui. Vienam žandikauliui kapų skaičius yra neribotas, o  gydymas trunka daugiau nei 12 mėn. 

Kuo kapos skiriasi nuo breketų?

  • Dantų tiesinimas kapomis yra puiki alternatyva tradiciniams metaliniams breketams. Bene svarbiausias šių dviejų dantų tiesinimo priemonių skirtumas yra jų išvaizda. Breketai dažniausiai matomi iš tolo, tuo tarpu kapos yra skaidrios ir beveik nepastebimos. 
  • Taip pat, kapos breketus lenkia suteikiamu patogumu. Naudojant tiesinimo kapas, pacientas neturi keisti savo burnos higienos įpročių, nes kapos yra nuimamos valgio metu ir valantis dantis. Pacientui užtenka naudoti dantų pastą, šepetėlį minkštais šereliais ir tarpdančių siūlą. Dėl lengvos dantų priežiūros, nešiojant kapas sumažėja dantų ėduonies ir kitų ligų rizika.
  • Lyginant su breketais, kapų nešiojimas nesukelia skausmo ar maudimo ir puikiai tinka net labai jautriems pacientams.

Taigi, akivaizdu, kad dantų tiesinimas kapomis puikiai tinka tiems, kurie ieško modernaus ir efektyvaus dantų tiesinimo būdo. Kviečiame atvykti į konsultaciją, kurios metu mūsų gydytojai atsakys į visus kitus jums rūpimus klausimus apie dantų tiesinimo kapas. Mus rasite Vilniuje adresu: Šeškinės Sodų g. 12, Verslo centre G12.

Užs. Nr. 012

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: