Dzūkų žinios

Rūpinimasis savimi – prasideda iš gamtos

Dalintis:

Kaip natūralūs produktai iš gamtos padeda stiprinti kūną ir puoselėti grožį. Kokiu produktus rinktis, kaip naudoti ir užtikrinti gerą savijautą.

Rūpinimasis savimi – prasideda iš gamtos

Seniau buvo įprasta sveikatos ir grožio ieškoti gamtoje. Keičiantis laikams, toks požiūris tapo pamirštas, o gal laikomas nepopuliariu.

Tačiau populiarėjant ekologijos temai, vis daugiau žmonių ir vėl gręžiasi į gamtą ieškodami sveikatos, grožio ir geros savijautos šaltinių.

Natūralūs produktai, pagaminti iš augalinių ekstraktų, eterinių aliejų ir ekologiškų ingredientų, tampa vis labiau populiaresni. Jie ne tik teikia puikių rezultatų, bet ir skatina tvaresnį gyvenimo būdą, tausojantį aplinką ir mūsų organizmus. Tad kodėl verta pradėti rūpintis savimi natūralių sprendimų pagalba?

Gamtos dovanos

Pirmiausia, verta paminėti, kad natūralūs produktai dažnai yra praturtinti naudingomis medžiagomis, kurios padeda atstatyti ir stiprinti odą bei plaukus. Pavyzdžiui, alavijas, kuris yra puikiai žinomas dėl savo drėkinančių savybių, gali padėti atkurti sausus ir pažeistus plaukus. Ramunėlės yra natūralus priešuždegiminis augalas, kuris puikiai tinka jautriai odai.

Renkantis priemones iš gamtos, pasiekiami geri rezultatai ir nenaudojami sintetiniai priedai.

Viena iš populiariausių natūralių grožio priemonių šiandien yra eteriniai aliejai. Levandų, arbatmedžio ar pipirmėčių aliejus turi įvairių naudingų savybių. Jie net tik palengvina peršalimą, įtampą, bet taip pat atpalaiduoja, ramina.

Natūralūs produktai plaukų priežiūrai

Sveika oda ir žvilgantys plaukai, labai svarbi mūsų išvaizdos dalis. Sveiki plaukai suteikia pasitikėjimo ir išskiria iš minios. Tačiau norint turėti sveikus plaukus – būtina jais rūpintis.

Spindintys plaukai – nuolatinės priežiūros rezultatas. Ar galima turėti sveikus plaukus tik natūralių priemonių pagalba? Atsakymas vienareikšmiškai taip. Natūralios sudėties produktai minkština plaukus, plaukai tampa švelnūs, spindintys.

Naudojant natūralias plaukų priežiūros priemones, galima išvengti plaukų pažeidimų, kuriuos sukelia cheminiai šampūnai ir kondicionieriai. Pavyzdžiui, rinkoje vis labiau populiarėja nenuplaunamas kondicionierius – tai priemonė, kuri ilgai drėkina plaukus, apsaugo juos nuo žalingo aplinkos poveikio, o svarbiausia, kad jos nereikia nuplauti, todėl taupomas laikas.

Svarbu, kad tokie kondicionieriai būtų praturtinti natūraliais aliejais ar ekstraktais ir maitintų plauką iš vidaus.

Plaukus galima skalauti ir įvairių žolelių nuovirais ar palepinti juos namų gamybos kaukėmis.

Emocinė būklė

Grožis ir gera savijauta, tai ne vien fizinė išvaizda. Emocinė ir psichologinė sveikata labai glaudžiai susijusi ir su išoriniu grožiu. Jeigu esame laimingi viduje, tai atsispindi ir išorėje ir atvirkščiai. Ir čia į pagalbą galime pasitelkti natūralius produktus.

Natūralių produktų naudojimas gali būti puiki priemonė stresui mažiniti ir bendrai savijautai gerinti. Pavyzdžiui, eteriniai aliejai yra puikus būdas sukurti raminančią atmosferą namuose ar darbo vietoje. Citrinos, apelsino ar bergamočių aliejai pakelia nuotaiką, o levandų aliejus atpalaiduoja, ramina, padeda užmigti.

Šiais aliejais galima patepti riešus, įlašinti juos į oro drėkintuvą arba karštą vonią.

Yra ir kitų natūralių būdų, padedančių sumažinti įtampą – tai gali būti meditacija, joga, pasivaikščiojimas miške. Gamta suteikia mums stiprybės, ramina, lengviau atsikratyti kasdienio streso ir atgauti vidinę pusiausvyrą.

Ne paslaptis, kad vos įžengus į mišką, netrukus pasimiršta visos problemos ir galima nors akimirkai atsipalaiduoti bei pabūti su savimi ir gamta, užuosti miško kvapo, pasiklastyti paukščių čiulbesio.

Kasdienis rūpinimasis savimi

Rūpinimasis savimi prasideda nuo mažų, bet svarbių žingsnių. Renkantis natūralumą, ne tik tausojama aplinka, bet kartu ir jaučiami akivaizdūs rezultatai. Pasirinkus natūralius produktus, kurie yra pagaminti iš ekologiškų ir augalinių ingredientų, galima ne tik pagerinti odos, plaukų būklę, bet ir užtikrinti vidinę ramybę. Tai tvarus ir sveikas pasirinkimas, vedantis į harmoniją su savimi ir gamta.

Pradėkite rūpintis savimi jau šiandien, rinkdamiesi natūralias priemones, kurios maitina ir stiprina tiek kūną, tiek protą.

Užs. Nr. 010

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: