Dzūkų žinios

Stebuliuose surengtos pirmos močiučių futbolo varžybos

Dalintis:

Vokietijoje vykstančio Europos futbolo čempionato atgarsiai atskriejo ir iki Stebulių, Lazdijų rajono! Čia vietos bendruomenė surengė pirmąsias savo krašto draugiškas močiučių futbolo varžybas. Stebulių senjorės varžėsi su viešniomis iš Marijampolės. Močiučių futbolas – netradicinis renginys, tad sukvietė būrį smalsuolių.

Septynios Stebulių močiutės, pasivadinusios „Achvata“, pasiekė lygiąsias prieš Marijampolės komandą „Sūduvos močiutės“ rezultatu 1:1. Kalbinta Stebulių komandos žaidėja sakė, kad futbolą žaidžia pirmą, bet ne paskutinį kartą. Ji atvira – Stebulių komandos žaidėjos anksčiau nesitreniravo, žaidė ekspromtu ir tikėjosi nugalėti. Bet nugalėjo draugystė! Komandos apdovanotos taurėmis.

„Anksčiau futbolo nemėgau, bet sulaukusi senjorės amžiaus išbėgau į aikštelę. Ir tuo džiaugiuosi. Smagiai leidžiu laiką“, – kalbėjo Marijampolės komandos atstovė.

Futbolo aikštelėje, kurią atstojo tinklinio aikštelė, padengta paplūdimio smėliu, močiutės smagiai ir intensyviai bėgiojo, ieškojo progų, kaip priešininkėms „įkalti“ įvartį. Tą padaryti nebuvo lengva. Kamuolys varžyboms parinktas ypatingas. Pirmame kėlinyje jis buvo pripučiamas, apie 50 cm skersmens, o antrame – daug mažesnis, primenantis tradicinį futbolo kamuolį. Tad ir senjorės žaidė rimtai, nevengė pasistumdyti. Ko dėl įvarčio ir azarto nepadarysi! „Kur Stebulių gynyba?“ – buvo girdėti sirgalių šūksniai ir teisėjo švilpukas. Rungtynėms teisėjavo nacionalinės kategorijos teisėjas Saulius Karka. „Teisėjas varžyboms labai reikalingas, jis padaro žaidimą aiškesnį, čia esu tarytum kaip koks renginių vedėjas“, – apie močiučių futbolą kalbėjo teisėjas Saulius.

Varžybas su palaikymo plakatais stebėjo gausus būrys sirgalių. „Mano močiutė labai achvatna“, „Mes už Stebulių Achvatą!“, „Stebuliai jėga!“ – skelbiama jų plakatuose. „Kokios moterys, kokia apranga! Yra, į ką pažiūrėti“, – atviravo kitas sirgalius. Ant suoliuko sėdinti senjorė prisipažino, kad mielai žaistų tokį futbolą. „Čia palakstyti būtų vienas juokelis. Aš sportuoju, kasdien nueinu 5 kilometrus“, – tvirtino aktyvi moteris.

Futbolo rungtynės vyko prieš tradicinius Stebulių pasaulinius šokius.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: