Dzūkų žinios

Nauja ir profesionali šeimos gydytojų komanda pasirengusi padėti Lazdijų krašto žmonėms

Dalintis:
VšĮ Lazdijų rajono savivaldybės sveikatos centro kolektyvas.

Po Lazdijų sveikatos priežiūros įstaigų reorganizacijos, buvusį Lazdijų pirminės sveikatos priežiūros centrą (PSPC) prijungus prie Lazdijų ligoninės, naujai įkurta įstaiga – VšĮ „Lazdijų rajono savivaldybės sveikatos centras“ (LRSSC) tęsia sveikatos priežiūros paslaugų teikimą Lazdijų rajono gyventojams.

VšĮ „Lazdijų rajono savivaldybės sveikatos centras“ Pirminiame sveikatos priežiūros skyriuje nuo šiol pacientus pasitinka jauna ir profesionali šeimos gydytojų komanda. Siekiant Lazdijų krašto žmonėms suteikti geriausias paslaugas, stengiamasi į Lazdijus nuolat pritraukti jaunus medicinos specialistus.

Lazdijuose šiuo metu dirba trys šeimos gydytojai, dvi slaugytojos, akušerė, gydytoja akušerė ginekologė ir odontologė, Veisiejuose – viena šeimos gydytoja, gydytojas chirurgas, gydytoja akušerė ginekologė, trys slaugytojos ir akušerė, Kapčiamiestyje dirba viena šeimos gydytoja ir slaugytoja.

Neseniai Lazdijų rajono savivaldybės sveikatos centre darbą pradėjo šeimos gydytoja Viktorija Gražulienė, darbus tęsia šeimos gydytojas Tomas Kudelis. Gydytoja V. Gražulienė taip pat yra Pirminės sveikatos priežiūros skyriaus ir šeimos gydytojų kabinetų vedėja.

„Mūsų gydytojai rūpinasi įvairaus amžiaus Lazdijų rajono žmonių sveikata. Su pacientais visada stengiamės kurti tarpusavio ryšį, bendradarbiauti ir kiekvienam pacientui parinkti individualų sveikatos priežiūros planą, nes kiekvienas žmogus yra skirtingas“, – sakė V. Gražulienė.

Ji šeimos gydytojo studijas bei rezidentūrą baigė Lietuvos sveikatos mokslų universitete, studijavo pagal tarptautinę programą Slovėnijoje, aktyviai dalyvavo studentų veikloje, tarptautiniuose mainuose. Atstovavo Lietuvai Europos jaunųjų šeimos gydytojų asociacijoje. Gydytoja yra parašiusi mokslinių straipsnių, o taip pat yra baigusi lyderystės sveikatos priežiūroje, sveikatos vadybos kursus ir žinias nuolat pritaiko savo kasdieniniame darbe. 

Gydytoja Viktorija Gražulienė.

„Noriu pasidžiaugti, kad šeimos gydytojai dirba ir Kapčiamiestyje, taigi net ir tolimesni Lazdijų rajono miesteliai gali gauti kokybiškas ir labai reikalingas šeimos gydytojo paslaugas“,– sakė V. Gražulienė.

Lazdijuose dirbantis šeimos gydytojas T. Kudelis domisi ne tik šeimos medicina, bet ir skubia medicina, turi karo gydytojo profesinę kvalifikaciją, atsargos vyresniojo leitenanto karinį laipsnį bei yra aktyvus rezervo karys. Gydytojas nuolat domisi diagnostikos ir gydymo naujovėmis, moderniais gydymo metodais, sistemingai tobulina žinias, dalyvaudamas nacionalinėse ir tarptautinėse konferencijose.

Lazdijuose papildomai įdarbinta dar viena registratorė, slaugytoja, kuri rūpinasi ir užtikrina pacientų sklandų konsultavimą prevencinių programų klausimais.

Veisiejų padalinyje darbus tęsia ilgametę patirtį turintys, pacientų mylimi ir gerbiami gydytojai Dalia Lukoševičienė ir chirurgas Arvydas Mazurkevičius.

Šeimos gydytojai dirba po 4–5 dienas per savaitę, tai leidžia operatyviai juos pasiekti ir garantuoja gydymo proceso tęstinumą.

„Šiuo metu kuriame stiprią, inovatyvią šeimos gydytojų komandą. Bendradarbiaujame su ligoninės gydytojais specialistais, Skubios pagalbos centru, ligoninės skyriais, Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriumi. Aktyviai kviečiame pacientus atvykti į įstaigą ir atlikti tyrimus pagal prevencines programas. Šiuo metu mūsų pirminės sveikatos priežiūros skyriuje pas šeimos gydytojus nėra eilių, todėl pacientai greitai gauna reikiamas sveikatos priežiūros paslaugas. Kviečiame atvykti kontaktinėms konsultacijoms, kad pacientai susipažintų su gydytojais ir būtų galima geriau įvertinti jų būklę“, – sakė V. Gražulienė.  

LRSSC vadovas Vladimiras Jelisejevas džiaugiasi jauna ir profesionalia Pirminės sveikatos priežiūros skyriaus komanda ir tiki, jog ir šioje sveikatos priežiūros sistemos grandyje bus sulaukta proveržio.

„Čia dirba jauni ir profesionalūs specialistai, tikiuosi, jog mes galėsime Lazdijų žmonėms teikti kokybiškesnes ir operatyvesnes paslaugas“, – įsitikinęs V. Jelisejevas.

Kviečiame atvykti ir prisiregistruoti
VšĮ „Lazdijų rajono savivaldybės sveikatos centras“ Pirminės sveikatos priežiūros skyrius (Lazdijų PSPS) turi Lazdijų, Veisiejų, Kapčiamiesčio padalinius.
Pas gydytojus galima registruotis telefonu:
Lazdijai,
Kauno g. 8, tel. 0 318 51 451 (registratūra).
Veisiejai, Montvilos g. 22 a., tel. 0 318 56 691 (registratūra).
Kapčiamiestis, Taikos g. 11 K1, tel. 0 318 43 173.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: