Dzūkų žinios

Geriname mažųjų lazdijiečių sveikatos priežiūros kokybę – kviečiame vaikus pasitikrinti profilaktiškai

Dalintis:
Šeimos gydytoja Viktorija Gražulienė.

Kadangi vaikai šiuo metu atostogauja, turi daugiau laisvo laiko, Lazdijų rajono savivaldybės sveikatos centro Pirminės sveikatos priežiūros skyrius siūlo nelaukti mokslo metų pradžios ir šiuo metu kviečia vaikus pasitikrinti sveikatą. 

Vaikai, kurie mokosi pagal bendrojo ugdymo programas mokyklose ir darželiuose, kartą per metus turi profilaktiškai pasitikrinti sveikatą. Vaikų sveikatą tikrina šeimos gydytojas, prie kurio yra prirašytas vaikas, ir odontologas, kuris patikrina dantų ir burnos higienos būklę.

„Kasmetinė vaikų patikra yra svarbi ligų profilaktikai. Konsultacijų metu šeimos gydytojai įvertina bendrą vaiko būklę, matuoja ūgį, svorį, patikrina regėjimą. Kiekvienam vaikui pagal amžių ir jo individualią būklę gali būti skiriami tyrimai, gydytojų specialistų konsultacijos“, – teigė šeimos gydytoja Viktorija Gražulienė.

Lazdijų rajono savivaldybės sveikatos centro Pirminės sveikatos priežiūros skyriuje dirba odontologė Agnė Orentaitė. Gydytoja ne tik atlieka profilaktinį vaikų dantų būklės tikrinimą, konsultuoja, bet ir pataria mažiausiems pacientams burnos higienos klausimais. Gydytoja rekomenduoja nemokamai apsaugoti 6–14 m. amžiaus vaikų krūminius dantis, juos padengiant silantinėmis medžiagomis (specialia apsauga nuo ėduonies).

Vaikų ligų gydytoja Erika Žėkaitė-Vaišnienė.

Prieš vaikui atvykstant profilaktinei apžiūrai, specialus pasiruošimas nereikalingas, tačiau vaikas neturėtų karščiuoti ar sirgti užkrečiamosiomis ligomis, nes tokiu atveju profilaktinis tikrinimas nebus atliekamas.  

Šeimos gydytojai, esant reikalui, glaudžiai bendradarbiauja su vaikų ligų gydytojais, specialistais. Džiaugiamės, kad Lazdijų rajono sveikatos centre dirba profesionali vaikų ligų gydytoja, neonatologė Erika Žėkaitė-Vaišnienė. Gydytoja konsultuoja dėl naujagimių ir vaikų mitybos problemų, bėrimų, pakitusio tuštinimosi, susidūrus su problemomis mokant vaikus tualeto įgūdžių, esant augimo sutrikimams, įtariant raidos sutrikimus ir vakcinacijos klausimais. Gydytojos konsultacijai yra reikalingas šeimos gydytojo siuntimas. 

„Mūsų pirminės sveikatos priežiūros centre nėra eilių pas šeimos gydytojus ir šiuo metu mažas sergančiųjų skaičius, todėl profilaktiniams patikrinimams yra puikios sąlygos. Naujai prisirašę pacientai gali paprasčiau patekti pas gydytoją bei pasirinkti patogų vizito laiką. Sudarome sąlygas net ir patiems mažiausiems pacientams gauti visas paslaugas greitai ir kokybiškai“. Vaikai mūsų centre gali gauti tokias pačias paslaugas, kaip ir didžiuosiuose miestuose. Viliamės, kad Lazdijai taps vis patrauklesni jaunoms šeimoms, – sakė V. Gražulienė.

Nedelskite ir atvykite pasitikrinti vaikų sveikatą!

Kviečiame atvykti ir prisiregistruoti.
VšĮ „Lazdijų rajono savivaldybės sveikatos centras“ Pirminės sveikatos priežiūros skyrius (Lazdijų PSPS) turi Lazdijų, Veisiejų, Kapčiamiesčio padalinius.
Pas gydytojus galima registruotis telefonu:
Lazdijai,
 Kauno g. 8, tel. 0 318 51 451 (registratūra).
Veisiejai, Montvilos g. 22 a., tel. 0 318 56 691 (registratūra).
Kapčiamiestis, Taikos g. 11 K1, tel. 0 318 43 173.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: