Dzūkų žinios

Ligoninės priimamojo rekonstrukcijai ir statyboms – paruošiamieji darbai

Dalintis:

Netrukus prasidės Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus rekonstrukcijos ir priestato statymo darbai. Pamažu įstaigos teritorija virsta statybų aikštele. Pacientams, lankytojams jau dabar tenka apsišarvuoti kantrybe, nes aplinkkeliu tenka apeiti užtvertus plotus, kuriuose jau dirba statybinė technika. Čia prasidėjo pasiruošimas Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus rekonstrukcijos ir naujojo priestato statybos darbams.

„Rengiant projektą, paaiškėjo, kad reikia perkelti šilumos trasas, antraip jos būtų kliūtis priestato statyboms. Be to, dalį šilumos trasos, kuri net kelis dešimtmečius nebuvo keista ar kaip nors remontuota, būtina naujai sutvarkyti. Prasideda nepatogumų etapas visiems – tiek ligoninės pacientams, tiek lankytojams, tiek darbuotojams – tačiau tai būtina. Jam pasibaigus, visi turėsime geresnes sąlygas gydytis, dirbti, todėl belieka visiems apsišarvuoti kantrybe“, – sako Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktorius Svajūnas Žukauskas.

Šalia esamo pastato bus pastatytas vieno aukšto priestatas, kuris bus sujungtas su esamomis skyriaus patalpomis.

Naujame pastate bus įkurtas vaikų priėmimas su registratūra, dvi vaikų palatos, chirurgų kabinetas, trys pacientų izoliatoriaus palatos su atskiru įėjimu, pacientų higienos patalpos kartu su rūbine ir tualetu bei pagalbinės patalpos.

Bus pertvarkytos ir dabartinės Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus patalpos, kuriose planuojama įrengti pacientų laukiamąjį, du rūšiavimo kabinetus, intensyviosios pagalbos palatą, gipsinę, pacientų stebėjimui skirtą salę bei dekontaminacijos (pavojingų cheminių medžiagų bei preparatų nukenksminimo ar / ir pašalinimo nuo nukentėjusiojo kūno paviršiaus) patalpą.

Taip pat bus įrengta dvidešimt lovų, suremontuoti gydytojų ir specialistų kabinetai, atnaujinti elektros tinklai, įrengtos kondicionavimo sistemos.

Pasikeis ir išorinis pastato fasadas bei aplinka. Teritoriją papildys nauji medžiai, bus įrengtos ir rekreacinės erdvės. Taip pat bus suremontuoti pėsčiųjų takai ir pravažiavimai.

 Iš viso darbams numatyta skirti apie 1,5 mln. Eur. Lėšos bus skiriamos įgyvendinant  Priėmimo ir skubiosios pagalbos, intensyviosios terapijos paslaugų modernizavimo bei kritinių pajėgumų didinimo Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje projektą.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: