Žuviai:
citrinos sultys,
4–5 česnako skiltelės,
prieskoniai (persiladas, juodieji pipirai, žuvies prieskoniai, druska).
Įdarui:
5 pievagrybiai,
1–2 svogūnai,
1 didesnė morka,
1 saliero stiebas,
2 šaukštai majonezo arba grietinės,
petražolių (didesnis ryšulėlis),
prieskonių pagal skonį (juodieji pipirai, druska).
Garnyrui:
bulvės,
brokoliai,
kalafiorai.
Padažui:
2 šaukštai sviesto,
200 ml grietinėlės,
1 šaukštas miltų,
3 česnako skiltelės,
krapų šakelių,
druska.
Lėkštės papuošimui (salotų, špinatų, ridikėlių).
Eiga
Karpį išvalome, nuplauname ir nusausiname. Apšlakstome citrinos sultimis, įtriname pipirais, persiladu, žuvies prieskoniais, smulkintu česnaku. Paliekame šaldytuve marinuotis mažiausiai 10 val. Išsimarinavus žuviai pasiruošiame įdarą. Supjaustome pievagrybius, sutarkuojame morką, supjaustome svogūnus, saliero stiebą, petražoles, pabarstome druska, pipirais, įdedame grietinę arba majonezą. Viską gerai išmaišome. Karpį prikemšame įdaro, pastatome į skardą pilvu į apačią. Aš karpį kepu grilyje, jei kepsite orkaitėje, daržoves prieš tai apkepkite keptuvėje. Bulves 3 minutes apverdame, pasūdome, apšlakstome aliejumi, galima apibarstyti bulvių prieskoniais. Jas sudedame šalia karpio. Kepame apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje. Prieš baigiant kepti karpį aptepame 1 šaukštu grietinės arba majonezo.
Pasiruošiame prie žuvies daržoves: sudedame į verdantį vandenį pjaustytus arba sulaužytus brokolių ir kalafiorų žiedus, paverdame 3–5 min. Daržovės paruoštos. Pasiruošiame padažą. Sviestą ištirpiname nedidelėje keptuvėje arba prikaistuvyje. Į sviestą sudedame miltus ir maišydami juos pakepiname ant nedidelės ugnies, kol gražiai pagels, supilame grietinėlę, sudedame smulkintas česnako skilteles. Pakaitiname keletą minučių ant nedidelės ugnies, kol padažas sutirštės, įpjaustome krapų. Skanaus!
Užrašė Danielius Jakubavičius