Dzūkų žinios

Ar Rusijos žvanginimas ginklais tuo ir pasibaigs?

Dalintis:

Algimantas Mikelionis

Jau kurį laiką Rusijos ir Baltarusijos kariuomenėms telkiant karines pajėgas prie Ukrainos sienos, visas pasaulis, sulaikęs kvapą, laukia, kuo visa tai pasibaigs. Vis dažniau iš pažįstamų tenka išgirsti klausimą: ar bus karas? Iki šiol visiems atsakau, kad ne. Juk per daug gerai pažįstame Rusiją, kuri visą laiką daugiau ar mažiau žvangina ginklais ir stengiasi įbauginti savo kaimynus, kurie prieš kelis dešimtmečius ištrūko iš su dideliu trenksmu griūvančios Sovietų Sąjungos. Dabartinė Rusijos valdžia su jos prezidentu V. Putinu priešakyje iki šiol neslepia nuoskaudos dėl to, kad Lietuva kartu su kitomis valstybėmis ištrūko iš okupacijos jungo.

Rusija niekaip negali susitaikyti su tuo, kad ji toli gražu ne pati galingiausia valstybė pasaulyje. Ją jau seniai lenkia tokios galybės kaip JAV, Kinija ir kitos išsivysčiusios Vakarų demokratinės valstybės. Rusija jau nėra pati galingiausia kariniu atžvilgiu valstybė. Nėra prasmės pateikti konkrečių skaičių, kad suvoktum, jog JAV karinis biudžetas yra žymiai didesnis už agresyvios ir ginklais žvanginančios Rusijos karinį biudžetą, o ką jau kalbėti apie galingiausios pasaulyje karinės organizacijos NATO moderniausią pasaulyje ginkluotę ir jos kiekį. Rusijos prezidento V. Putino režimas, garsiai šūkaudamas ir gąsdindamas kitus, stengiasi padrąsinti pats save, bet jeigu būtų užtikrinti savo pačių pajėgumu, tai nereikėtų taip triukšmauti. Juk kai esi iš tikrųjų stipriausias, nebūtina to kartoti tris kartus per dieną.

Žinoma, Rusija yra pati pajėgiausia pasaulyje savo propaganda ir dezinformacija. Juk ši valstybė neatsižadėjo SSRS, kaip nieko bendro su Rusija neturėjusia valstybe, o tai reiškia, kad perėmė visą okupuotoms tautoms padarytą žalą ir nuostolius. Kai visas pasaulis jau kurį laiką atidžiai stebi Rusijos karinės jėgos telkimą prie Ukrainos sienos, garsiai skamba Maskvos dezinformacija ir propaganda. Draugo pažįstamas yra tikras rusas, atvykęs iš Maskvos į Lietuvą gyventi prieš trejus metus su visa šeima. Neseniai minėtas draugas to pažįstamo ruso paklausė, ar dabar jis norėtų grįžti į Rusiją. Maskvietis vienareikšmiškai atsakė, kad ne. Dėl ekonominių priežasčių jis dar galėtų sugrįžti į gimtinę, bet jam itin nepatinka Rusijoje vešinti labai didelė administracinė ir biurokratinė netvarka ir itin didelė korupcija. Rusas susiskambina su savo giminaičiais, likusiais jo gimtinėje. Šie sunerimę maskviečiui pasakojo, kad Kremliaus žiniasklaida praneša, kad Lietuvoje telkiama kariuomenė ir lietuviai ruošiasi pulti Baltarusiją, o Lietuvos miestų gatvėmis važinėja motociklininkai, ginkluoti kulkosvaidžiais. Pati Baltarusija su Rusija telkia milžiniškas kariuomenės pajėgas prie sienos su Ukraina, o saviems seka pasakas apie nuožmius priešus, besiruošiančius pulti „vargšus“ rusus ir baltarusius… Gerai, jeigu gyvenantys Rusijoje turi giminaičius, gyvenančius Lietuvoje, kitose Baltijos valstybėse ar iš komunistinio jungo išsivadavusiose šalyse. Tuomet nors sužino realią padėtį ir papasakoja savo giminėms, draugams ar kolegoms. O jeigu neturi ko paklausti? Tuomet aklai ir tiki per Rusijos žiniasklaidą brukamu melu. Kaip sakoma: patys muša, patys rėkia.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: