Dzūkų žinios

Informacija dėl pakuočių atliekų surinkimo iš juridinių asmenų

Dalintis:

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras primena, kad komunalinio srauto pakuočių atliekos ir antrinės žaliavos iš juridinių asmenų, kaip ir iš fizinių, yra surenkamos nemokamai.

Juridiniams asmenims, kaip ir fiziniams, yra pastatomi individualaus arba bendro naudojimo rūšiavimo konteinerių komplektai, skirti stiklo, popieriaus, plastiko ir metalo atliekoms bei antrinėms žaliavoms. Dėl šių konteinerių pastatymo Alytaus regiono įmonės turi kreiptis į Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrą, užpildydami užklausos dėl konteinerių pastatymo formą https://www.aratc.lt/konteineriu-pastatymo-keitimo-tvarka/.

Alytaus regione įmonėms yra pastatyta daugiau kaip 2 tūkst. konteinerių pakuočių atliekoms ir antrinėms žaliavoms.

Visos pakuotės ir antrinės žaliavos, išskyrus transporto pakuotę, nuo 2023 metų sausio 1 dienos pasikeitus Atliekų tvarkymo įstatymui, tvarkomos tik savivaldybių organizuojamose komunalinių atliekų tvarkymo sistemose. Tai reiškia, kad tik savivaldybės viešųjų pirkimų būdu parinkti atliekų tvarkytojai gali rinkti šias atliekas iš visų juridinių asmenų ir tai daroma be jokių papildomų mokesčių ar sutarčių.

Bet kokie vežėjų ar atliekų tvarkytojų reikalavimai sudaryti sutartis dėl komunalinio srauto pakuočių ir antrinių žaliavų vežimo ir apmokėjimo už šias paslaugas neturi teisinio pagrindo.

Pakuočių atliekų surinkimo paslauga iš juridinių asmenų yra įtraukta ir į paskelbtų konkursų dėl pakuočių atliekų ir antrinių žaliavų surinkimo paslaugos sąlygas.

Įmonės, sudariusios sutartis su Alytaus regiono atliekų tvarkymo centru, pakuočių atliekas nemokamai gali pristatyti į rūšiavimo centrus (didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles).

Norint į aikštelę pristatyti didesnį pakuočių kiekį (200 kg ar daugiau), dėl jų priėmimo reikia iš anksto susiderinti su rūšiavimo centro darbuotoju telefonu ar elektroniniu paštu. Kontaktai skelbiami https://www.aratc.lt/kontaktai-rusiavimo-centrai-2/.

Transporto pakuočių atliekos, šienainio plėvelė nėra komunalinės atliekos ir jos turi būti tvarkomos atskirai nuo komunalinio srauto pakuočių atliekų! Transporto pakuočių atliekos – tai tretinė pakuotė, kuri palengvina prekinėje ar grupinėje pakuotėje supakuotų gaminių gabenimą, tvarkymą ir gabenimo bei tvarkymo metu apsaugo juos nuo pažeidimo, pvz. padėklai, plėvelė, kuria apsukama grupė gabenamų produktų.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro inf.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: