Dzūkų žinios

Onkologinius ligonius vienijanti organizacija atšventė šešerių metų gimtadienį

Dalintis:
Jau tapo tradicija paminėti Lietuvos Laisvės gynėjų dieną maudynėmis Akmenio ežero eketėje.

Sunkiomis onkologinėmis ligomis sergantys ar jas įveikę lazdijiečiai jau septintus metus prasmingai leidžia laiką organizacijoje „Onkologinė savigalba Lazdijuose“.

Šios organizacijos vadovas Kęstutis Žalys sakė, jog neseniai organizacija paminėjo savo veiklos šešerių metų sukaktį. Į gimtadienį lazdijiečiai pasikvietė ir likimo draugus iš kitų savivaldybių. Šią sukaktį organizacija minėjo Žemaitkiemio bendruomenės salėje. Sveikinti ir palaikyti atvyko Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys Albinas Žymančius, taip pat ir Marius Bernatonis, kuris padėjo Žemaitkiemio bendruomenei įsigyti šiuos pastatus.

„Mūsų organizacijoje yra apie 70 narių. Tokia mūsų organizacija, kad narių skaičius išlieka stabilus – vieni ateina, kiti išeina, ne savo noru. Jei kalbėsime apie organizacijos narių amžių, tai joje daugiausia penkiasdešimt plius sulaukę žmonės ir vyresni, tačiau turime vieną jauną žmogų, kuriam tik 25-eri“, – sakė Kęstutis.

Jis teigė, jog organizacijos nariai naudojasi POLA kortele, kuri suteikia įvairių nuolaidų, pavyzdžiui, „Viados“ degalinėje POLA turėtojai gauna nuolaidą kurui, kavai, dešrainiams. Lazdijų rajone dirbanti odontologė D. Barkauskienė taiko nuolaidą dantų gydymui, taip pat ir kai kuriose kirpyklose apkerpa pigiau.

„Kadangi bendradarbiaujame su Nacionaliniu vėžio institutu, tai pernai klausėme daug naudingų paskaitų, psichologai buvo atvažiavę. Dažnai važiuojame į ekskursijas, pernai lankėmės įdomiose Lenkijos vietose, visada originaliai paminime svarbiausias Lietuvos šventes – šiemet per Sausio 13-ąją nepabijojome šalčio ir maudėmės eketėje“, – pasakojo Kęstutis.

Drąsiausi asociacijos nariai nepabūgo įlįsti į ledinį vandenį.

Organizacijos nariai ir patys užsiima labdaringa veikla, per šventes gamina troškinius, žuvienę, o surinktus pinigus aukoja įvairioms organizacijoms. Padėkos šventės metu surinktus pinigus lazdijiečiai paaukojo Veiklių mamų organizacijai.

K. Žalys džiaugėsi, jog jo vadovaujama organizacija sulaukia nemažai rėmėjų, lazdijiečiams aukoja net nežinomi rėmėjai, gauta nemažai 1 proc. paramos.

„Pinigų iš savivaldybės neprašėme, rengiame projektus, gauname rėmėjų lėšų, sukamės po truputį. Tiesa, turime 400 eurų skolą savivaldybei už mūsų organizacijos kabineto nuomą. Nesinori tam skirti projektinių pinigų. Bandysiu kalbėtis su mere, gal ji palankiai išspręs šią problemą“, – sakė K. Žalys.

Organizacija „Onkologinė savigalba Lazdijuose“ buvo įkurta 2017 metų gruodžio 6 dieną. Ją įkūrė šviesios atminties lazdijietė Dalė Pupininkaitė. Prieš dvejus metus jai mirus, organizacijos vadovu buvo išrinktas K. Žalys.

Dalintis:

1 komentaras apie “Onkologinius ligonius vienijanti organizacija atšventė šešerių metų gimtadienį”

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: