Dzūkų žinios

Europos dieną alytiškiai pasitinka su spalvinga dovana – piešiniu ant sienos

Dalintis:

Alytus tampa dar laimingesnis ir europietiškesnis, o miesto gyventojai turi dar vieną erdvę, kurioje gali pasidžiaugti miesto ir šalies pasiekimais. Neofreska – piešinys ant sienos – buvo atidengta minint Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą 20-metį. Gimtajam Alytui dar vieną kūrinį padovanojo menininkas Pijus Šematulskis į pagalbą pasikvietęs kolegą iš Druskininkų Gabrielį Žvirblį.

Alytaus miestas 2003 m. vykusiame referendume buvo pats europietiškiausias visoje šalyje. Šia proga Europos Parlamento frakcija „Renew Europe“ („Atnaujinkime Europą“), paskatinta save dzūku laikančio Petro Auštrevičiaus, padovanojo miestui dovaną ir palinkėjo toliau sekti laimingos ir vieningos Europos pėdomis.

„Tai, kad Lietuvos jaunimas yra pats laimingiausias pasaulyje, puikiai atsispindi čia. Tai mūsų visų nuopelnas, rodantis, kad prieš du dešimtmečius padarėme teisingą sprendimą“, – sakė europarlamentaras P. Auštrevičius.

Piešinį ant Alytaus miesto socialinių paslaugų centro atidengė jo direktorė Eglė Teresevičienė, Alytaus miesto vicemerė Lina Gaidžiūnaitė, europarlamentaras Petras Auštrevičius bei prie renginio įgyvenindimo prisidėjusios miesto mokinių tarybos pirmininkas Simas Savukynas.

Ryškių ir džiugių spalvų piešinyje matomi septyni langai ir juose esantys skirtingų kartų žmonės. „Kūrinys transliuoja žinutę apie ES puoselėjamas vertybes – bendrystę ir orumą. Jis parodo atvirumą kitokiam požiūriui, dialogui, bendradarbiavimui“ – savo darbo žinutę pristatė menininkai. Atidus žiūrovas pastebės, kad kūriniu žiūrimą ir į ateitį, matoma Ukrainos vėliava simbolizuojanti jos būsimą narystę ES.

Dzūkams kelio nepastojo nei rekordiškai trumpas kūrinio įgyvendinimo laikas, nei blogas oras. Apie pavasario viduryje Pietų Lietuvą padengusį sniegą P. Šematulskis sakė taip: „Beveik krito ašaros. Nors ilgai tikėjausi, kad tai neįvyks, gamta iškretė pokštą“. Per mažiau nei savaitę neofreską pradėti ir užbaigti turėję bičiuliai darbus baigė likus vos pusvalandžiui iki jos atidarymo: „Nemeluosim, teko dirbti ir per naktis“ – pasakojo dzūkų menininkų duetas.

„Jei bent vieną žmogų priversim nusišypsoti, mūsų misija jau bus atlikta“ – apie bendrą tikslą kalbėjo G. Žvirblis ir P. Šematulskis.

Neofreską – piešinį ant sienos – galite pamatyti ant Alytaus miesto socialinių paslaugų centro esančios sienos adresu Naujoji g. 64.

Alytaus miesto savivaldybės mokinių tarybos informacija

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: