Dzūkų žinios

Jos didenybė vasara, kuri visus suvilioja, užburia ir džiugina

Dalintis:
Algimantas Mikelionis.

Prisipažinsiu nemušamas ir nieko turbūt per daug nenustebinsiu pasakydamas, kad mano mėgstamiausias metų laikas yra vasara. Būtent tokie orai, kokie yra pastaruoju metu, kai saulė ritinėjasi žeme, tvoskia beveik trisdešimties laipsnių karštis ir perkūniškai norisi gyventi ir džiaugtis. Žinoma, sėdėti prie kompo ir tarškinti klavišais, kai už lango tiek daug gyvenimo pagundų, nėra pats maloniausias užsiėmimas. Gerai, kad vasara šiemet per daug nelaukė, o atskubėjo dar gegužės mėnesį. Vėl patraukėme prie vandens telkinių, o gyvenant ant Ančios ežero kranto nebūtina prie ežero net eiti – užtenka žvilgtelėti per virtuvės langą. Vis dėlto mano mėgstamiausias ežeras yra Snaigynas, prie kurio vasarą praleidžiu daugiausiai laiko.

Kai kokiais nors reikalas patrauki į Veisiejų centrą, susitinki kaimynus, su kuriais iš pat pradžių aptari orus. Kartais tie pokalbiai įgyja net kiek juokingą pobūdį. Kaip esu rašęs vienoje savo humoreskoje: einu šaltą žiemos dieną ir susitinku kaimyną. „Šalta“, – sakau. „Nu“, – taria jis. Kitą kartą einu karštą vasaros dieną ir susitinku kaimyną. „Karšta“, – sakau. „Nu“, – atsako jis. Taip prasmingai bendraujame jau ne vienerius metus.

Dar yra tokia pesimistų grupė, kuri dar nė neįpusėjus vasarai pradeda kalbėti apie jos pabaigą. Na, sako, kiek čia tos vasaros yra. Iki Joninių, o po jų jau vasara į pabaigą… Kitiems vasara trunka iki karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos – liepos 6-osios. Kai kas rugpjūčio net nelaiko vasaros mėnesiu. Nors kartais rugpjūtį pasitaiko ir labai karšto oro tarpsnių.

Adomo Žilinsko piešinys.

Prie šiltų ar karštų vasaros orų dar pridėkime vykstančias šventes ar koncertus. Praeitą penktadienį ir šeštadienį Druskininkuose nuaidėjo Kurorto šventė. Birželio 7–8 dienomis Lazdijuose driokstelės Pasienio fiesta. Su jau spėjusiomis garsiomis tapti vištų lenktynėmis. O dar, be to, du vakarus iš eilės koncertuos Lietuvos muzikos legendos – „Rondo“ ir „Hiperbolė“.

Na, dar pridėsiu ir man asmeniškai patinkančią lazdijiečių lengvo rokelio grupę „Kryžkelė“. Po poros savaičių Veisiejuose vyks įžymiosios Joninės, kurios sutraukia žmones iš viso rajono. O kur dar kiti mūsų rajone visą vasarą vyksiantys renginiai. Dar norėčiau išskirti rugpjūčio pirmąjį savaitgalį Meteliuose vyksiantį muzikos festivalį. Jeigu penktadienį galės linksmintis popso mėgėjai, tai šeštadienį daugiau rinksis vyresni dėdės ir tetos, dievinantys jo didenybę roką. Jau vien pernai Meteliuose vykusiame festivalyje vertėjo apsilankyti dėl itin kietos sunkiojo roko grupės iš Rygos.

Apskritai vasara yra ypatingas metas, kuris padeda žmonėms viską mesti ir tarsi šuneliams nutrūkti nuo grandinės. Prasideda atostogos – labai malonus, svarbus ir ypatingas metas, kai taip gera, paprasta ir miela gyventi. Be vasaros, vargu, ar ištvertume tą ilgąjį vėsų ir tamsų laikotarpį, kuris Lietuvoje trunka ne mažiau kaip pusę metų.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: