Dzūkų žinios

Nusidėvėję puodai ir keptuvės: kada šiuos laikas keisti?

Dalintis:
(Nuotr. Pexels, Antonius Ferret)

Nors šiuolaikiniai virtuvės reikmenys pasižymi itin aukšta kokybe, laikui bėgant šie vis tiek nusidėvi. Puodų ir keptuvių nusidėvėjimas gali turėti įtakos tiek patiekalų kokybei, tiek patogumui gaminant ar net saugumui. Tad toliau aptarsime, kada laikas ir kodėl verta įsigyti naujus puodus, keptuves.

Pagrindiniai nusidėvėjimo požymiai

Natūralu, kad reguliari ir tinkama priežiūra gali prailginti virtuvės reikmenų tarnavimo laiką. Vis dėlto, kasdienis indų naudojimas daro įtaką jų kokybei. Tad jeigu pastebėjote bent vieną ar kelis iš žemiau išvardintų požymių, žinokite, kad nauja keptuvė ar puodų rinkinys turėtų papildyti virtuvės reikmenų kolekciją.

  • Atsilaisvino arba sulūžo rankenos. Jeigu pastebėjote, kad turimo puodo ar keptuvės rankena atsilaisvino, būkite atsargūs. Ruošiant patiekalą, rankena gali netikėtai sulūžti, o karštas turinys – išsipilti. Dėl to maisto ruošimas gali tapti ne tik nepatogus, bet ir nesaugus.
  • Dugnas yra subraižytas, apsilaupęs ar kitaip pažeistas. Jeigu kepdami arba virdami maistą pastebėjote, kad šis pradeda svilti ir kibti prie dugno, ieškokite naujų virtuvės reikmenų. Be to, įvairūs dugno įbrėžimai ar kiti pažeidimai taip pat yra ženklas, kad indas maisto ruošimui nėra tinkamas.

Be šių požymių, taip pat gali būti matomos įvairios deformacijos, kurios daro neigiamą įtaką maisto gaminimui. Deformuota keptuvė ar puodas įkaista netolygiai, todėl gali prireikti daugiau laiko ruošimui. Tad pastebėję bent vieną defektą, pakeiskite senus puodus, keptuves į naujus.

Priežastys, kodėl verta įsigyti naujus indus

Įsigiję naujus, kokybiškus indus maistą ruošite maloniau, džiaugsitės geresne patiekalų kokybe ir išvaizda. Be to, galėsite būti ramūs, kad į patiekalus nepateks besilupančios dugno dalelės. Jei indai buvo senesni, moderniuose induose nustebins tolygiai pasiskirstanti šiluma, leidžianti gaminti sklandžiau ir dar geriau atskleisti unikalų patiekalų skonį. Žinoma, tam įtakos turi ir tinkama gaminimo eiga.

Akivaizdu, nusidėvėjimo požymių ir priežasčių, kodėl verta įsigyti naujus puodus, keptuves, – ne viena. Nusidėvėję indai daro neigiamą įtaką patiekalų kokybei ir net saugumui gaminant. Dėl to rekomenduojama įsigyti kokybiškų indų, kurie džiugins ilgaamžiškumu ir suteiks galimybę ruošti sveikesnius patiekalus.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: