Dzūkų žinios

Alytiškiai sukūrė supermaistą „Longevies“

Dalintis:
Audra ir Arnas Stučinskai. (Asmeninio albumo nuotr.)

Sakoma, jog geriausiai pavyksta pagaminti produktus tiems, kurie patys juos ir naudoja, nes tai užtikrina kokybę ir patikimumą. Audra ir Arnas Stučinskai, neradę rinkoje jų poreikius atitinkančio sveikos gyvensenos bei ilgaamžiškumo produkto, sukūrė jį patys.

Didinantį ilgaamžiškumą, palaikantį medžiagų apykaitą, gerinantį virškinimą, mažinantį stresą, stiprinantį imunitetą ir turintį daugybę kitų naudingų medžiagų bei gerų savybių supermaistą „Longevies“, Stučinskai sukūrė ne vienerius metus domėdamiesi sveika gyvensena bei ilgaamžiškumu. Anot A. Stučinskienės, nė vieno jų profesijos nesusijusios su maisto gaminimo technologijomis – Arnas programuotojas, ji dirbo rizikų valdymo srityje, tačiau tai nesutrukdė sukurti unikalų produktą.

Gimę ir užaugę Alytuje, sutuoktiniai studijavo Vilniuje, kuriame pragyveno 15 metų, o gimus dukrai Smiltei, nusprendė sugrįžti į gimtąjį Alytų. „Iš draugų buvome girdėję, kad tai šeimų miestas, kuriame palanku auginti vaikus, tad nusprendėme pabandyti ir mes. Jau dveji metai gyvename Alytuje, čia mums patinka, galbūt ir pasiliksime, juo labiau, kad pradėjome kurti verslą“, – pasakojo A. Stučinskienė.

Jos teigimu, į šį verslą atvedė vyras, jau seniai besidomintis sveika gyvensena, o prieš kelerius metus, pradėjus plačiau kalbėti apie ilgaamžiškumą kaip mokslą, jis pats išbandė įvairias ilgaamžiškumo praktikas – šalčio, saunos, saulės šviesos ir kitas terapijas, padedančias sveikai ir kuo ilgiau gyventi. Šeima Arno domėjimąsi šia sritimi palaikė, Audra stengėsi, kad būtų subalansuota mityba, kad sveika gyvensena taptų ne tik įpročiu, bet ir gyvenimo būdu. Arnas, norėdamas pagilinti savo žinias, Vilniaus universitete studijuoja sistemų biologiją.

„Esant įtemptam ir greitam gyvenimo ritmui, ne visada lieka laiko pačiam pasigaminti sveiką maistą, ypač tai pajutome keliaudami. Kaip ir daugelis, tokiais atvejais dažniausiai rinkdavomės bandeles, šokoladinius batonėlius, kurie nelabai numalšindavo alkį arba baltyminius proteininius batonėlius, tačiau juos valgydamas gaudavai tik vienos rūšies medžiagų. Tokio produkto, kuris patenkintų visavertės mitybos poreikius, rinkoje neradome, todėl pasigaminome patys“, – kalbėjo A. Stučinskienė.

Visi užkandžiai aplieti kakavos mase.

Pradiniame kūrimo etape Stučinskai pasidarė sąrašą ingredientų, kurie, jų nuomone, turėjo būti produkte, ir žiūrėjo, kaip juos bus galima sukomponuoti. „Nusprendėme, kad produkte būtinai bus įvairių riešutų (išskyrus žemės, nes jie yra alergenai), sėklų, kad būtų daugiau mineralų ir vitaminų, įtraukėme džiovintų daržovių miltelius, uogas, pagal atliktus tyrimus, ėmėme pačias vertingiausias – Lietuvos miškų mėlynes, braškes ir acerolas, dėjome žirnių baltymų, inulino, išgaunamo iš cikorijų šaknies, cukrus nenaudojamas. Visų užkandžių pagrindas – riešutai, sėklos ir kakavos sviestas.

Į trijų skonių rutuliukų formos produktus įeina migdolų, graikiniai, lazdyno riešutai, mėlynės, saulėgrąžų ir moliūgų sėklos, linų sėmenys, burokėliai, špinatai, ašvaganda, imbieras, chlorelė, acerola, beržų cukrus, cikorijos inulinas, žirnių baltymai, kakavos masė, kakavos sviestas. Nei cukranendrių, nei cukrinių runkelių cukrus nenaudojamas. „Į produktų sudėtį įeina viskas, ko reikia pilnavertei mitybai. Užkandžiuose vengiame eksperimentinių, naujų ingredientų, naudojame tik laiko patikrintus“, – akcentavo supermaisto kūrėja A. Stučinskienė.

Viename maišelyje yra trijų skonių užkandžiai, padengti natūralia kakavos mase, o viename rutuliuke gali būti sukomponuota iki 15 skirtingų ingredientų.

„Longevies“ gaminami Alytuje įrengtame ceche, jų galima nusipirkti internetinėje parduotuvėje, o ateityje bus galima įsigyti ir šalia cecho atsidarysiančioje parduotuvėlėje.

Kol kas alytiškiai yra sukūrę tris skonių variantus, vėliau jų žada sukurti ir daugiau. Ateityje Stučinskai neketina apsiriboti vien Lietuvos rinka, supermaistą „Longevies“ jie žada pasiūlyti ir Europos, o gal ir dar tolimesnių šalių gyventojams.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: