Dzūkų žinios

Po vasaros dangumi – nuotraukų paroda ir įdomus kinas

Dalintis:

Originalūs nacionaliniai projektai vis dažniau užsuka ir į Lazdijus. Praėjusį penktadienį vasaros kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys“ lankėsi Lazdijuose, Lazdijų miesto parke.

Festivalis keliauja per Lietuvą su nacionalinių kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2024“ filmais nominantais, laureatais. Programoje rodomi filmai, apimantys ilgametražių, animacinių, trumpametražių bei studento darbų kategorijų filmus.

Prieš filmų peržiūrą į renginį atėję lazdijiečiai galėjo apžiūrėti parke eksponuojamą fotografijų parodą, o paskui, jaukiai įsitaisę ant kėdučių ir pledų, pasinėrė į stebuklingą kino pasaulį.

Renginio vedėja Emilija Latėnaitė pristatė šį projektą, taip pat Lazdijuose rodomus filmus. Mintimis apie kūrybą su lazdijiečiais dalijosi vakaro viešnia – filmo „Numeris vienas“ režisierė Milda Augustaitytė.

Paskui vakaro dalyviai buvo pakviesti žiūrėti keturis filmus: „Kanopos ir pačiūžos“ (rež. Ignas Meilūnas, prod. Justė Beniušytė, Ignas Meilūnas), „Tušinukas“ (rež. Adas Brukšaitis), „Numeris vienas (rež. Milda Augustaitytė) ir „Kaimiečiai“ (rež. DK Welchman, Hugh Welchman).

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: