Dzūkų žinios

Šeštokų elevatoriaus vadovas: „Šiemet derlius buvo menkesnis, bet kokybė geresnė“

Dalintis:
Javapjūtė
Šeštokų elevatorius yra pagrindinė vieta, kur jau antrą dešimtmetį derlių veža Lazdijų rajono ūkininkai.

Taip dar nėra buvę, kad grūdų supirkimą būtume taip anksti pradėję ir taip anksti užbaigę. Grūdų priėmimą užbaigėme praėjusį savaitgalį. Greita ir trumpa“, – sakė Šeštokų elevatoriaus vadovas Raimundas Moliušis.

Šeštokų elevatorius yra pagrindinė vieta, kur jau antrą dešimtmetį derlių veža Lazdijų rajono ūkininkai. Derliaus pristatymas į elevatorių prasidėjo dviem savaitėmis anksčiau nei įprastai, tačiau sezonas baigėsi taip pat daug anksčiau nei pernai.

Paklaustas apie pristatytų grūdų kokybę, R. Moliušis sakė, jog didžioji dalis grūdų yra antros klasės, jų kokybė nebloga.

„Lyginant su praėjusiais metais, šiemet derlius kiekybės prasme buvo prastesnis, tačiau grūdų kokybė geresnė. Pernai beveik visas grūdų derlius daugiau mažiau tinkamas pašarui. Šiemet permainingi orai, todėl ir grūdų buvo mažiau. Liepos mėnesį ūkininkai atvežė labai sausus grūdus, o ir rugpjūtį daug kas spėjo sausus nukulti“, – teigė elevatoriaus vadovas.

Paklaustas, iš kur atvyksta ūkininkai, R. Moliušis teigė, jog pagrindiniai grūdų vežikai buvo iš Lazdijų rajono, Simno, šiek tiek derliaus į Šeštokų elevatorių buvo atvežta iš Alytaus rajono ir Kalvarijos savivaldybės.

„Derliaus galėjo būti daugiau, labai trumpas sezonas, intensyviai dirbome tik savaitę“, – sezono rezultatus apibendrino Šeštokų elevatoriaus vadovas, jau tryliktus metus priiminėjantis mūsų krašto žemdirbių išaugintą derlių.

Dalintis:

Rašyti komentarą

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: