Vasaros atradimas: gaivus rizotas su cukinijomis pripildys namus citrinų aromato ir nekainuos nė 5 eurų
Paprastas, bet ypač gaivus receptas saulėtai dienai – rizotas su šviežiomis cukinijomis ir citrina, kuris pasotins, bet neapsunkins.
Pavaišinsite visus kaimynus: 3 gardūs, nebrangūs ir greiti visos skardos patiekalai
Visos skardos patiekalai savo gerbėjų ratą turi ne tik dėl paprastumo, bet ir dėl to, kad juos lengva adaptuoti pagal savo skonį, mitybos režimą ar kišenę.
Pomidorų rūšys lemia ne tik skonį: dietistė V. Kurpienė dalijasi jų savybėmis ir pataria, ką pasigaminti
Dietistė, prekybos tinklo „Maxima“ sveikos mitybos partnerė Vaida Kurpienė dalijasi patarimais, kokius pomidorus rinktis, norint gauti daugiausiai naudos, ir ką skanaus pasigaminti, užderėjus šviežiam jų derliui.
Meksikos virtuvė – skonių fiesta, kuriai itin sunku atsispirti.
Mėsainių variancijų – gausybė: specialistas pataria, kaip juos teisingai paruošti (receptas)
Artėjančios vasaros proga „Rimi“ kulinarijos technologas Vidas Nadzeika kviečia pasigaminti mėsainį su kalakutiena ir avokadų padažu.
Grikių, viržių ar liepų – kokį medų pasirinkti, kad tiktų būtent Jums
Gegužės 20-ąją minime Pasaulinę bičių diena, tad tai puiki proga leistis į gardžią kelionę po medaus rūšis.
Lietuvių mėgstamos bulvės: dietologė pastebi, kad tinkamai vartojant, jos gali būti naudingos
Lina Barčaitė kviečia pasigaminti nebrangias ir lengvai paruošiamas prancūziškas bulvių salotas.
Genio rojau smidrai vėl sulaukė mielų svečių
Geniorojus ir vėl sulaukė mielų svečių! Gian Luca Demarco prisipažino, kad tiesiog dievina Geniorojaus smidrai O ar patiko lietuviškas kaimas nuostabiajai Luca mamai? Laukite laidos anonso
Šalta kava – būdas atgauti energiją ir atsigaivinti saulėtomis dienomis: išmėginkite ypatingą receptą
Kulinarijos technologai kviečia sutaupyti šaltų gėrimų pasigaminant namuose.
Greičiau lazaniją pasigaminsite keptuvėje: gardūs itališki pietūs šeimai nekainuos nė 5 eurų
Kviečiame pasigaminti gardžią, nebrangiai kainuosiančią ir vos per 15 minučių keptuvėje iškepančią lazaniją.
Šventiniai pusryčiai mamai: 3 receptai, prie kurių ruošimo noriai prisidės ir mažieji kulinarai
Sekmadienį dėmesiu apdovanosime mamas, o vienas meilę ir rūpestį parodančių gestų gali būti ir šventiniai pusryčiai, nuteikiantys džiugiai dienai.
Trys idėjos neturintiems laiko: sveikatai palankesnė vakarienė vos per 20 minučių (receptai)
Kulinarijos technologė Lina Barčaitė dalijasi trimis nesudėtingais receptais, kuriuos greitai paruošite ir neapsunkinsite organizmo.
Griliname žuvį: patarimai ir specialus Gdansko žvejų receptas
Žuvies paruošimo ir kepimo procesas ant grilio nėra toks sudėtingas, kaip gali pasirodyti iš pradžių.
Įkaitinkite kepsnines: savaitgalio iškylai – gardžios įdomybės iš už Atlanto ir nenuviliančių šonkaulių receptas
Naujų idėjų savaitgalio iškylai galima žvilgtelėti ir už Atlanto.
Pavasario daržovė – smidrai: kaip juos laikyti, kad ilgiau išliktų švieži ir ką iš jų pasigaminti?
Smidrai labai vertingi organizmui, juos nesunku paruošti. Jie puikiai dera tiek prie mėsos, tiek žuvies ar jūros gėrybių patiekalų, be to, juos galima kepti ir ant grilio.
Pavasaris – šviežių salotų metas: dietologė pataria, kaip pasirinkti ir su kuo derinti lėkštėje (receptas)
Salotas verta panaudoti tiek kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų, tiek kaip sveikatai palankų užkandį.
Tobulo skonio garnyras prie šašlykų: kitaip bulvių neberuošite
Prieš kepant įvairiausios rūšies daržoves, jas galima lengvai pamarinuoti. Tai padaryti – paprasta.
Vos keli ingredientai ir mėsa taps minkšta, o žuvis įgaus neįprasto aromato
Marinatą namuose galima paruošti vos iš kelių ingredientų, todėl jį pasigaminti galima paprastai ir pigiai.
Ant griliaus kepta žuvis bei jūros gėrybės: patarimai, kaip tinkamai jas paruošti
Žuvį ar jūros gėrybes ant grilio paruošti – greita ir paprasta. Svarbiausia, tinkamas marinavimas ir tiksliai atitaikytas kepimo laikas, mat didžiausias iššūkis, ruošiant šios kategorijos produktus – jų neperkepti.
„Panettone“ pyragas Velykoms – populiarėjanti mada ant šventinio lietuvių stalo (receptas)
Viena iš naujausių velykinio stalo tendencijų – itališkas pyragas „Panettone“, kurį iki šiol pjaustydavome tik Kalėdų proga.
Velykoms besiruošianti tinklaraštininkė Kotryna Stankuvė dalijasi gardžiu citrininio kekso receptu: „Pavasario šventei renkuosi gaivius patiekalus“
Tinklaraščio „Ko nors skanaus“ autorė Kotryna Stankuvė šią pavasario šventę pasitinka su lengvais, gaiviais ir paprastai pagaminamais patiekalais.
Naminis paštetas pigiai ir greitai: akimirksniu dings nuo Velykų stalo
Velykų pusryčiams puikiai tiksiantis užkandis yra naminis paštetas, kurį pagaminsite vos per 20 minučių.
Naminio majonezo gamybos repeticija: išmokę dabar, užtruksite vos kelias minutes ir sutaupysite
Naminį majonezą pasigaminti labai nebrangu!
Tikra grikinė babka tik su grikių lukštais
Grikinė babka yra sertifikuotas tautinio paveldo produktas.
Grybų atsargos menksta: grybautojai jau laukia grybų sezono pradžios
Lazdijų bei Veisiejų trečiojo amžiaus universiteto studentams surengta popietė, kurioje buvo dalijamasi savo šeimose išsaugotomis pasninko bei Kūčių stalo patiekalų gaminimo ir pateikimo tradicijomis.