Dzūkų žinios

Lazdijiškiai raitojosi rankoves nemokamam vitamino D testui

Dalintis:
Pirmasis kraujo tyrimui davė meras A. Margelis.

Jei jaučiate nuolatinį nuovargį, skauda kaulus ir raumenis, lėtai gyja žaizdos, kankina bloga nuotaika, ko gero, jums trūksta vitamino D. Kadangi svarbiausias šio vitamino gamybos šaltinis yra saulės spinduliai, didelė tikimybė, jog dabar, gyvenant po apniukusiu dangumi, daugeliui iš mūsų tikrai trūksta vitamino D.
Šį įtarimą vakar pasiūlė patikrinti Lazdijų rajono savivaldybės sveikatos biuras ir Pirminės sveikatos priežiūros centras, surengę vitamino D tyrimo akciją rajono žmonėms.

Tarp ketinančių atlikti tyrimą buvo ir J. Stankevičius.

Į Lazdijų viešąją biblioteką susirinko gausus būrelis lazdijiškių, pasiryžusių nemokamai atlikti vitamino D tyrimą. Tarp ketinančių atlikti tyrimą buvo meras Artūras Margelis, administracijos direktorius Gintautas Salatka, jo pavaduotojas Jonas Stankevičius, kiti savivaldybės darbuotojai, miestelėnai.
Visuomenės sveikatos biuro direktorė Ramutė Kunigiškienė padėkojo merui, inicijavusiam šią vitamino D patikrą ir papasakojo apie vitamino D reikšmę kiekvieno iš mūsų sveikatai ir gerai nuotaikai bei priminė, kas nutinka, jei organizme sumažėja šio svarbaus vitamino.
„Kadangi daugiausia vitamino D mes gauname su saulės šviesa, dabar, kai už lanko mažai šviesos, šio vitamino gali pritrūkti“, – sakė biuro direktorė.

Lazdijiškiai galėjo sužinoti ir savo kūno masės indekso rodiklius.

Meras A. Margelis prisipažino, jog duoti kraują iš venos jam nėra pats didžiausias malonumas. „Kai pirmą kartą man ėmė kraujo iš venos, tai atsijungiau. Bet šiandien esu ryžtingai nusiteikęs, duosiu kraujo, noriu sužinoti, ar netrūksta man šio vitamino“, – sakė rajono vadovas.
Slaugytoja Onutė merui pirmajam nuleido kraujo, o prie improvizuoto tyrimų kabineto nusidriekė netrumpa laukiančiųjų eilė.
Lazdijų pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Virginijus Golikas teigė, jog šios akcijos tikslas skatinti Lazdijų bendruomenės žmones rūpintis savo sveikata.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: