Dzūkų žinios

Mokyklos-darželio „Kregždutė” trečiokams atiteko specialusis prizas

Dalintis:

Šių metų spalio pabaigoje daugelyje Lietuvos mokyklų vyko pradinukams ir jų mokytojams skirtas projektas „Olimpinė savaitė“. Į aktyvią LR Sveikatos apsaugos ministerijos, LR Švietimo ir mokslo ministerijos bei Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vykdytą veiklą įsitraukė 629 klasės, iš daugiau kaip 300 mokyklų, 49 savivaldybių, t.y. maždaug 12 tūkstančių vaikų. Sėkmingai įgyvendinus projektą vos 10 klasių laimėjo specialiuosius prizus, o viena iš nugalėtojų – Lazdijų mokyklos-darželio „Kregždutė“ 3A klasė.
Lazdijiečiams atiteko fizinį aktyvumą skatinantis specialus prizas –profesionali Kiokušin karatė treniruotė kartu su treneriu Tomu Zieniumi. Gruodžio 17 d. trečiokai kartu su mokytoja Rita Balytiene lankėsi Kaune vykusioje treniruotėje, kurios metu mokiniai sužinojo kas yra karate, atliko užduotis pasitikėjimui ugdyti, imitavo varžybas, išbandė jėgas laužydami lenteles plika ranka, stiprino savo pasitikėjimą.
2018 m. Eurobarometro duomenimis, Lietuvos gyventojų fizinis aktyvumas mažėja, tiek suaugusieji, tiek vaikai yra įpratę sėdėti ir tampa nejudrūs, o tai kenkia kiekvieno fizinei ir psichinei sveikatai, tad siekiant išsiugdyti poreikį sportuoti nuo mažens, spalio 22-26 dienomis pirmą kartą Lietuvoje vyko projektas „Olimpinė savaitė“. Organizatorių teigimu, šis unikalus projektas skatina mokinių sveikos gyvensenos bei fizinio aktyvumo įpročius ir padeda itin svarbų vaidmenį šiame ugdyme atliekantiems pedagogams atrasti sportą iš naujo kaip veiklą, kuri vaikams gali būti įtraukianti ir smagi.
„Olimpinės savaitės“ metu projekte dalyvaujančius pedagogus pasiekė talismano „Ąžuolo“ ir jo draugų plakatai, marškinėliai, diplomai ir padėkos, vaizdinės rekomendacijos kaip įdomiai vesti kūno kultūros pamokas ar užsiėmimus tarp pamokų, patarimai apie fizinį aktyvumą, sveiką mitybą, emocinį intelektą ir kita. Visą projekto savaitę mokytojai su vaikais augino galias: skaičiavo nueitus žingsnius, išgerto vandens puodelius, šypsenas, pasakytus „ačiū“, ištiestas pagalbos rankas, ryto pasisveikinimus.
Fizinis aktyvumas ir sportas – sveikatinimo ir fizinio ugdymo priemonė bei svarbus įrankis ugdyti žmogaus vertybes, formuoti charakterį ir pasitikėjimą savimi. Nuolat dirbant su vaikais šeimose, būreliuose ir ugdymo įstaigose galima pasiekti kur kas efektyvesnius rezultatus. O surasti originalias ir naujas priemones kūno kultūros pamokoms būtina, nes tai vienintelis mokomasis dalykas, kurio metu dirbama ugdant žmogaus kūną, sielą ir protą.

Lazdijų r. sav. inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: