Dzūkų žinios

Sergantis V. Šimkonis peržengė visas ribas: bandė apgauti Kauno teismo rūmus

Dalintis:
V. Šimkonis, neturėdamas tam įgaliojimo, už ligoninės pinigus pasamdė brangų advokatą.

Linas Greičius
Ligoninės išlikimo priešams bandant įvairais būdais išvengti teigiamų permainų svarbiausioje mūsų krašto gydymo įstaigoje, toliausiai pažengė jau ne pirmą mėnesį sergantis, bet nenorintis ligoninės vadžių iš savo rankų paleisti ligoninės vadovas Vitas Šimkonis.
Jis savo pareiškimais apie neva neteisėtai jį pavaduoti paskirtą Kęstutį Mazurkevičių apšėrė ne tik vietos politikus, bet ir sugebėjo, gulėdamas ligos patale, įgalioti teisininką kreiptis tuo pačiu klausimu į Regionų apygardos administracinį teismą. Ir patyrė visišką fiasko. Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmai atsisakė nagrinėti brangiai už ligoninės pinigus pasamdyto advokato pareiškimą.
Skundė pavaduojančiojo skyrimą
Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmai gavo Lazdijų ligoninės skundą, pasirašytą advokato Justino Borevičiaus, kuriame reikalaujama pripažinti Lazdijų rajono savivaldybės mero potvarkį negaliojančiu.
Skunde kalbama apie 2018 metų lapkričio 19 d. potvarkį „Dėl viešosios įstaigos „Lazdijų ligoninė“ direktoriaus pavadavimo“. Potvarkyje konstatuota, jog V. Šimkonio nedarbingumo laikotarpiu jį pavaduos direktoriaus patarėjas K. Mazurkevičius.
Teismo nutartyje, kurią pasirašė Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų teisėjas Rimantas Giedraitis, teigiama, jog minėtą skundą atsisakyta priimti.
Nutartyje nurodoma, kad savo potvarkius Lazdijų rajono savivaldybės meras priėmė vadovaudamasis Vietos savivaldos įstatymu, kuriame nurodoma, kad meras priima į pareigas ir atleidžia viešųjų įstaigų vadovus, įgyvendina kitas funkcijas, susijusias su visų viešųjų įstaigų vadovų darbo santykiais.
„VšĮ „Lazdijų ligoninė“ įstatuose nurodoma, jog įstaigos steigėja ir savininkė (dalininkė) yra Lazdijų rajono savivaldybė. Įstaigos savininkas turi teisę pagal teisės aktų suteiktą kompetenciją priimti sprendimus dėl įstaigos veiklos, valdymo ir kitų klausimų“, – rašoma teismo nutartyje.
Akivaizdu, jog teismas pakartojo tą patį teiginį, kaip ir prieš dvi savaites Lazdijų ligoninėje apsilankiusių Seimo narių delegacija: ligoninės valdymas – savivaldos reikalas.
„Teismas, nepriimdamas V. Šimkonio skundo, tik dar kartą patvirtino, jog mes buvome teisūs, skirdami K. Mazurkevičių pavaduoti sergantį V. Šimkonį“, – sakė meras Artūras Margelis.
Norėjo apgauti teismą?
Tačiau smagiausioji šios nutarties dalis yra ta, kurioje teismas nustatė, jog V. Šimkonis neturėjo teisės įgalioti advokatą kreiptis į teismą, nes tuo metu turėjo nedarbingumo lapelį.
„Lietuvos teismų informacinės sistemos duomenimis, nustatyta, kad nuo 2018 m. spalio 19 d. VšĮ „Lazdijų ligoninė“ direktorių pavaduoja Kęstutis Mazurkevičius, kol po ligos sugrįš Vitas Šimkonis. Pastebėtina, kad prie skundo pridedami dokumentai nepaneigia aplinkybės, jog V. Šimkonis nuo 2018 m. spalio 19 d. negali atstovauti juridiniam asmeniui VšĮ „Lazdijų ligoninė“ dėl laikino nedarbingumo“, – rašome Regionų apygardos administracinio teismo nutartyje.
Liaudiškai tariant, V. Šimkonis norėjo apgauti teismą – turėdamas nedarbingumą ir negalėdamas atstovauti Lazdijų ligoninei, įgaliojo advokatą rašyti skundą ligoninės vardu.
Ligoninė atsigauna
V. Šimkonis norėjo, jog jo nedarbingumo laikotarpiu jį pavaduotų savas žmogus – vyr. finansininkė, kuriai buvo paskyręs solidžią algą. Keista, jog nežinojo, kad, pagal norminius dokumentus, vyriausioji finansininkė negali pavaduoti direktoriaus.
Mero paskirtas K. Mazurkevičius yra aukšto lygio sveikatos priežiūros įstaigų vadybininkas. Jam pavaduojant V. Šimkonį ligoninėje per trumpą laiką įvyko esminių permainų.
Kardiologinius ligonius buvo pakviestas konsultuoti mokslų daktaras A. Berūkštis iš Vilniaus Santaros klinikų, prie kurio kabineto durų nusidriekė eilės pacientų. Išsaugotos ginekologinės paslaugos – moteris vėl konsultuoja kvalifikuota specialistė, atnaujinta paslaugų teikimo sutartis su Vilniaus teritorine ligonių kasa. Nuo kitos savaitės atvyksta naujasis aukštos kvalifikacijos chirurgas, padėsiantis mūsų krašto žmonėms.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: