Dzūkų žinios

Galingos Lietuvos medikų pajėgos Lazdijuose kuria stebuklus

Dalintis:
R. Daugirdaitė buvo maloniai nustebinta, kai po vizito pas profesorių R. Kėvalą ji gavo šio gydytojo vizitinę kortelę ir leidimą, kilus problemų, skambinti šiam garsiam medikui.

Mūsų krašto gyventojai pajuto, jog gydymo paslaugos Lazdijų ligoninėje per paskutinį pusmetį pakilo į daug aukštesnį lygį. Gydytojų komanda pasipildė net šešiais aukščiausios kvalifikacijos gydytojais, iš kurių vienas profesorius, o kitas mokslų daktaras.
Šiandien drąsiai galima kalbėti, kad naujos gydytojų komandos suformavimas davė konkrečių rezultatų – ne viena išgelbėta mūsų kraštiečio gyvybė, nustatyta sudėtinga diagnozė, dešimtys ligonių išsiųsta tyrimams ir gydymui į Kauno sveikatos mokslų universiteto ir „Santaros“ klinikas.
Lazdijų žmonės, apsilankę pas konsultuojančius medikus, negaili jiems šiltų žodžių, dėkoja už išgelbėtą gyvybę ir suteiktą viltį pasveikti.

Pediatras, profesorius R. Kėvalas.

Nustatė diagnozę
Lazdijų gyventoja, jauna mama Ramunė Daugirdaitė susijaudinusi pasakojo, kaip savo penkerių metų sūnų Luką vedė į konsultaciją pas vieną iš geriausių Lietuvos pediatrų, profesorių Rimantą Kėvalą.
„Spaudoje perskaičiau, jog Lazdijuose konsultuoja žinomas profesorius. Nusprendžiau užregistruoti savo Luką konsultacijai. Vaikas labai dažnai serga – kosti, sloguoja, bet konkrečios priežasties vis nepavyksta surasti. Pagalvojau, o gal profesorius ką nors patars“, – pasakojo jauna mama.
Ramunės teigimu, labai maloniai nustebino profesoriaus bendravimo stilius – paprastas ir šiltas, jo sugebėjimas susirinkti visą informaciją apie negalavimo simptomus.
„Mano vaikas labai bijo gydytojų, tačiau profesorius su juo greitai surado bendrą kalbą. Diagnozė buvo greitai nustatyta, profesorius išrašė vaistų. Jis sakė, jog jei vaikas nepasveiks, tada kvies mus konsultacijai į Kauno klinikas, pas savo kolegas“, – pasakojo Ramunė.
Ją nustebino tai, jog profesorius po konsultacijos įteikė jai savo vizitinę kortelę ir pasiūlė, esant reikalui, skambinti jam telefonu.
„Labai puiku, kad su vaiku nebereikia važiuoti į konsultacijas Alytuje, kaip būdavo iki šiol. Luko sveikatos problemų sprendimas tapo daug greitesnis ir paprastesnis. Alytuje gydytojo priėmimo tekdavo laukti tris savaites, o dabar – užsiregstruoji, ir po kelių dienų, vėliausiai po savaitės, patenki konsultacijai pas garsų profesorių“, – neslėpė džiaugsmo jauna mama.

Lazdijuose pradėję dirbti kardiologas A. Berūkštis sulaukė gausybės lazdijiečių padėkų.

Išgelbėjo vyro gyvybę
Krosnos seniūnijos gyventoja Petrutė Dapkevičienė sunkiai renka žodžius, kuriais galėtų apsakyti savo dėkingumą gydytojui kardiologui, mokslų daktarui Andriui Berūkščiui.
„Šis daktaras – Dievo mums siųstas. Jis išgelbėjo mano vyro Gedimino gyvybę. Lazdijuose labai seniai reikėjo tokio žmogaus, ačiū rajono ir ligoninės valdžiai, kad mus gydo tokie stebukladariai“, – sakė P. Dapkevičienė.
Ji pasakojo, jog vyras ilgai jautė skausmus krūtinėje, medikai sakė, jog tai gali būti dėl stuburo problemų.
Kai Dapkevičiai sužinojo, jog Lazdijuose pradėjo dirbti kardiologas iš Vilniaus, iškart užsiregistravo konsultacijai.
„Lapkričio 29 dieną Lazdijuose Gediminą konsultavo daktaras Berūkštis. Įtaręs negerus dalykus, iškart davė siuntimą į „Santaros“ klinikas. Gruodžio 10 dieną buvome Vilniuje. Operatyviai atliko tyrimus ir nustatė 90-95 proc. kraujagyslių nepraeinamumą. Buvo vienas žingsnis iki infarkto. Šio gydytojo dėka buvo išgelbėta mano vyro gyvybė“, – emocingai kalbėjo Petrutė.
Moteris teigė, jog ir pati dėl savo sveikatos lankėsi pas gydytoją Berūkštį ir buvo labai patenkinta kardiologo dėmesiu ir profesionalumu.
„Jis man davė savo telefoną, kai man kyla klausimų dėl vaistų vartojimo, nesidroviu ir skambinu daktarui. Visada sulaukiu nuoširdžių ir vertingų patarimų“, – sakė moteris.
Ji kalbėjo, jog kardiologijos specialisto atsiradimas Lazdijuose – svarbus įvykis.
„Mūsų krašte vis daugėja vyresnio amžiaus žmonių, kurie dažniausiai turi širdies ir kraujagyslių sutrikimų. Manau, jog seniai reikėjo Lazdijuose kardiologo, nesuprantu, kodėl jo iki šiol nebuvo. Kiek gyvybių būtų išgelbėta. Džiaugiuosi, kad mero ir ligoninės vadovo pastangomis dabar mes gauname aukščiausios kokybės medikų paslaugas“, – sakė P. Dapkevičienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: