Dzūkų žinios

Viršijusiai leistiną greitį neblaiviai vairuotojai 1 600 eurų bauda

Dalintis:
Asociatyvi nuotr.

Rajono policijos komisariato pareigūnams prie automobilio vairo neblaivūs įkliūva ne tik vyrai, bet ir moterys. Tiesa, tokių atvejų užregistruojama mažiau, o dar rečiau, kai viršijamas leistinas greitis.
Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmų teisėjai išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje Kelių eismo taisyklių pažeidimu kaltinama N. S. Moteris vairuodama automobilį „Ford Focus“ policijos pareigūnų buvo sulaikyta praeitų metų lapkričio 25 dieną kelyje AlytusSeirijaiLazdijai, Šventežerio kaime. Šiame kelyje budėję patruliai greičio matavimo prietaisu užfiksavo, kad automobilis važiuoja 125 kilometrų per valandą greičiu, o toje atkarpoje leistinas greitis buvo 90 kilometrų per valandą, todėl vairuotoja buvo sustabdyta. Pareigūnams bendraujant su automobilio vairuotoja N. S., nuo jos sklido stiprus alkoholio kvapas, alkoholio kiekio matuokliu jai buvo nustatytas 1,54 promilės girtumas. Moteris buvo nuvežta į Lazdijų ligoninės Priėmimo skyrių kraujo mėginio paėmimui. Medikai nustatė 1,84 promilės girtumą.
Tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek nagrinėjant bylą teisme kaltinamoji kalta prisipažino visiškai, paaiškino, kad iš vakaro bei nakties metu vartojo alkoholinius gėrimus. Kitą dieną atsikėlusi ryte išgėrė buteliuką alaus gėrimo, jautėsi gerai, todėl nusprendė važiuoti. Važiuojančią automobiliu „Ford Focus“ Šventežerio miestelyje ją sustabdė policijos pareigūnai, nes ji viršijo leistiną greitį, automobilis buvo neapdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, alkoholio kiekio matuokliu jai buvo nustatytas 1,54 promilės girtumas, todėl pareigūnai ją nuvežė į Lazdijų ligoninės Priėmimo skyrių. Gailisi padariusi šį nusikaltimą, jos pajamos minimalios, išlaiko tris nepilnamečius vaikus, prašo ją atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės ir ją atiduoti pagal laidavimą sutuoktinio broliui.
Teismas pažymėjo, kad N. S. padarė vieną tyčinę nusikalstamą veiką, neteista, tačiau bausta už įvairius administracinius nusižengimus. 2016 metais buvo bausta už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.
Remiantis šiomis aplinkybėmis teismas N. S. pripažino kalta dėl padaryto nusikaltimo ir paskyrė 1 600 eurų baudą bei uždraudė vairuoti transporto priemonę vienerius metus ir šešis mėnesius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: