Dzūkų žinios

Lazdijus užplūdo kariuomenė: kariai šturmavo „Miestas mieste“ objektą

Dalintis:

Alius Mikelionis

Antradienį Pietų Lietuvoje prasidėjo didelio masto karių pratybos „Stiprus ulonas“. Kariškiai veikė pagal pusmetį derintą pratybų scenarijų. Alytuje jos prasidėjo kovo 18 dieną 12 valandą. Pagal scenarijų, apleistame daugiabučio pastate veikė „priešiškai nusiteikusios“ jėgos, kurias ir turėjo neutralizuoti kariškiai.
„Pratybos vyksta Alytaus mieste ir rajone bei Lazdijų rajone. Buvo imituojama nelegalių grupuočių veikla arba asmenų, savavališkai pasišalinusių iš įkalinimo vietų, neutralizavimas. Objekte Alytuje („Miestas mieste“ – red.) buvo įsikūrusi nelegali grupuotė, kuri imitavo šratasvydžio ar airsofto veiklą ir prisidengusi ja vykdė propagandą, verbavo žmones, kaupė ginklus ir ruošėsi paremti didesnio masto invaziją į Lietuvą. Pagal pratybų scenarijų, tai buvo labai mišri grupė: dalis vietinių žmonių, simpatizuojančių priešiškai valstybei, dalis asmenų buvo įtraukti į grupuotes už pinigus. Visus šiuos asmenis koordinavo priešiškos valstybės, kurios strategavo grupės veiklą“, – sakė pulkininkas leitenantas Darius Meilūnas.
Pasak specialistų, tokios pratybos traktuojamos kaip hibridinio karo dalis, mat jose dalyvaujantys asmenys prisidengia šalyje veikiančiomis organizacijomis, infiltruoja žmones, juos konsultuoja ir finansuoja.
Pratybose dalyvavo antro bataliono kovinė grupė, kurios didžioji dalis Ulonų bataliono kariai, kitų sausumos pajėgų vienetų kariai, Lietuvos Šaulių sąjungos atstovai. Pratybose Šeštokuose (Lazdijų rajonas) imituotas strateginio objekto – geležinkelio stoties – veiklos sutrikdymas tam, kad Lietuvos kariuomenė arba sąjungininkai negalėtų šiuo objektu pasinaudoti ir perdislokuoti pajėgas į mūsų šalį.
Pratybos Alytaus apskrityje vyksta nuo kovo 18 iki 22
dienos.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: