Dzūkų žinios

Pavasaris smulkiems ūkiams — galimybių metas

Dalintis:

Šis pavasaris yra puiki galimybė smulkiems ūkiams įgyvendinti savo planus, atnaujinti savo techniką arba įsigyti ūkinių gyvūnų, pavyzdžiui, mėsinių galvijų. Nuo kovo 1 dienos iki gegužės 31 dienos Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) yra paskelbusi paraiškų rinkimą pagal veiklos sritį „Parama smulkiesiems ūkiams“. Šįkart sąlygos yra ypač palankios smulkiesiems ūkiams pasinaudoti šia parama, nes:
• supaprastintos paramos paraiškos ir verslo plano formos;
• nebereikia trijų komercinių pasiūlymų planuojamai investicijai;
• nebereikės pagrįsti kiekvienos investicijos finansavimo šaltinio;
• nereikia siekti minimalaus 2 procentų pelningumo;
• nereikia apdrausti už paramos lėšas įsigyto turto;
• nebėra 3 metų projektų kontrolės laikotarpio.
Pagrindiniai reikalavimai paramos gavėjui yra, kad paramos pagal priemonę gali kreiptis žemės ūkio veikla užsiimantys fiziniai asmenys, savo vardu iki paramos paraiškos pateikimo dienos įregistravę valdą (kaip valdos valdytojai) ir ūkininko ūkį.
Paraiškas gali teikti ūkininkai, užsiimantys žemės ūkio produktų gamyba, pagamintų ar išaugintų valdoje žemės ūkio produktų perdirbimu ir realizavimu.
Reikia atkreipti dėmesį, kad paramos gali kreiptis tie ūkiai, kurių dydis išreiškus produkcijos standartine verte, yra nuo 4 000 iki 7 999 Eur. Šiam šaukime galiojančiose taisyklėse numatyta itin svarbi nuostata – parama pagal šią veiklos sritį pareiškėjui gali būti teikiama tik vieną kartą per Programos įgyvendinimo laikotarpį, t. y. parama pagal veiklą ,,Parama smulkiesiems ūkiams“ šiuo paraiškų surinkimo laikotarpiu galės būti skirta tik tiems smulkiesiems ūkininkams, kurie šiuo – 2014–2020 metų – programiniu laikotarpiu pagal priemonę dar nėra gavę paramos.
Kviečiame visus smulkiuosius ūkininkus atvykti į VšĮ Darbo vietų kūrimo fondą adresu Vilniaus g. 1-310, Lazdijai, arba kreiptis telefonu +370 699 03929, taip pat el. paštu nerijus.sukackas@lazdijai.lt ir jūs gausite detalesnę konsultaciją apie šią paramą, paraiškos užpildymą ir verslo plano rengimą.
Tai yra puiki galimybė padaryti savo ūkį pažangų!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: