Dzūkų žinios

Puolusiam peiliu sutuoktinę – 2 900 eurų bauda

Dalintis:

Vienas iš labiausiai paplitusių nusikaltimų rajone yra smurtas artimoje aplinkoje. Per savaitę vidutiniškai užregistruojami du-trys tokie nusikaltimai, kai vyras smurtauja prieš savo žmoną ar sugyventinę, kai ranką pakelia sūnus prieš tėvą ar motiną ir atvirkščiai. Tačiau dažniausiai tokie atvejai užregistruojami, kai smurtautojas būna išgėręs, kai šeimoje ko nors nepasidalinama. Susipykus kyla konfliktai, muštynės, o kartais net griebiamasi peilių.
Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmų teisėjai išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje R. D. buvo kaltinamas grasinimu nužudyti arba sunkiai sutrikdyti sveikatą.
R. D. sėdo į teisiamųjų suolą dėl to, kad būdamas apsvaigęs nuo alkoholio šių metų sausio 17 dieną gyvenamojo namo virtuvėje kilusio žodinio konflikto metu, laikydamas rankoje peilį, ėjo link sutuoktinės, grasino ją nužudyti sakydamas, jog papjaus.
Tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek nagrinėjant bylą teisme kaltinamasis R. D. savo kaltę pripažino, paaiškino, kad tą dieną namuose apie 15 val. vienas išgėrė du litrus 6 laipsnių stiprumo alaus. Vyras alkoholį vartojo antrajame gyvenamojo namo aukšte. Išgėręs alų nulipo į pirmąjį aukštą ir nuėjo į virtuvę. Virtuvėje buvo jo sutuoktinė. Priėjęs prie orkaitės, norėjo išsikepti kiaušinienės, tačiau jam sutuoktinė draudė tai daryti, todėl tarp jų kilo žodinis konfliktas. Vyras sakosi konflikto metu buvo įpykęs, todėl paėmė nuo virtuvės spintelės rudos spalvos medine rankena peilį ir jį demonstruodamas bei eidamas link sutuoktinės siekė ją įbauginti sakydamas, kad papjaus. Tuo tarpu moteris nuo grasinančio vyro pabėgo ir pranešė policijai. Atvykę policijos pareigūnai sulaikė R. D., kuriam nustatytas 1,72 promilės girtumas.
Teismas konstatavo, kad kaltinamasis padarė nusikaltimą, kuris pagal pavojingumo visuomenei laipsnį priskirtinas prie nesunkių nusikaltimų. Vyriškis neteistas, baustas administracine tvarka, dirbantis, gyvenamosios vietos seniūnijos charakterizuojamas teigiamai.
Teismas R. D. pripažino kaltu ir nubaudė jį 2 900 eurų bauda. Taip pat teismas jį įpareigojo dalyvauti smurtinį elgesį keičiančioje programoje.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: