Dzūkų žinios

Seirijų seniūnija – Nacionalinio Lietuvos seniūnijų konkurso laureatė

Dalintis:
Apdovanojimą atsiėmė meras A. Margelis ir ilgametė Seirijų seniūnė Č. Šmulkštienė.

Seirijų seniūniją iš Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos pasiekė džiugi žinia – Nacionaliniame Lietuvos seniūnijų konkurse „Valstybę kuriame mes“ seniūnija pripažinta viena iš laureačių. Laureatų vardą lydi solidžios 8 000 eurų premijos. Į iškilmingą baigiamąjį konkurso renginį, vyksiantį Lietuvos Respublikos Prezidentūroje šių metų kovo 20 dieną, garbingo apdovanojimo atsiimti kviečiamas savivaldybės meras Artūras Margelis, ilgametė Seirijų seniūnijos seniūnė Česlova Šmulkštienė bei seniūnijos laimėtojos atstovai.
Puikių įvertinimų Seirijų seniūnija iš konkurso „Valstybę kuriame mes“ komisijos sulaukė už puoselėjamą bendruomeniškumą, kuriamą patrauklią savo krašto socialinę ir kultūrinę aplinką. Į šį konkursą Seirijų seniūniją pasiūlė Lazdijų rajono savivaldybė. Pasak pačių seirijiškių, tai buvusios ilgametės seniūnės Česlovos Šmulkštienės nuopelnas. 2000-aisiais metais, vos pradėjusi dirbti Seirijų seniūnijos seniūne, ši moteris, kupina energijos ir ryžto, pradėjo keisti miestelio veidą iš esmės. Jos iniciatyva buvo sutvarkytos viešosios erdvės, įkurti nuostabaus grožio parkai, kuriuose puikuojasi skulptūros, dekoratyvūs augalai, dailiai suformuoti gėlynai. Taip pat skiriamas ypatingas dėmesys Lietuvos laisvės ir nepriklausomybės kovų atminimui įamžinti. Ilgametė seniūnė kartu su bendraminčiais subūrė aktyvią Seirijų bendruomenę, kuriai Č. Šmulkštienė vadovauja beveik du dešimtmečius. Jos dėka Seirijuose įgyvendintas ne vienas svarbus projektas, įkurtas vienas iš pirmųjų rajone socialinių paslaugų centrų, kuris labai padeda vietos gyventojams spręsti socialines problemas. Čia veikia vaikų dienos centras, kur vyksta įvairūs kūrybiškumą ugdantys užsiėmimai mažiesiems ir neįgaliesiems. Vietos atranda jaunimas, sportuojantys bei besimokantys bendruomenės nariai. Ne veltui konkurso organizatoriai Seirijų seniūniją įvardija kaip socialiai saugią ir pilietiškai iniciatyvią, kur vietos savivalda ir gyventojai bendruomeniškai kuria savo krašto ir valstybės gerovę.
2018 m. Kultūros ministerijos inicijuotas konkursas „Valstybę kuriame mes“ – vienas iš valstybės atkūrimo šimtmečio programos renginių, skirtų skatinti bendruomeniškumą, telkti žmones bendrai veiklai, stiprinti vietos savivaldą. Konkursui savo paraiškas – per pastaruosius penkerius metus nuveiktų darbų, pasiektų rezultatų aprašymus – pateikė 67 seniūnijos iš 35 Lietuvos savivaldybių. Džiugu, jog Lazdijų rajono savivaldybės Seirijų seniūnija pastebėta bei įvertinta tarp daugelio šalies seniūnijų ir tapo laureate solidaus konkurso, kurį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei konkurso partneriai – Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacija, Socialinės apsaugos ir darbo bei Žemės ūkio ministerijos, Lietuvos savivaldybių asociacija ir savivaldybės.

Lazdijų r. sav. inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: