Dzūkų žinios

Bedarbių skaičiumi Lazdijai pirmauja visame regione

Dalintis:
Liepos 1 dieną bedarbiai Lazdijuose sudarė 12,7 proc. visų darbingų gyventojų.

Vienos iš didžiausių Lazdijų rajono problemų – nedarbo – vis dar nepavyksta įveikti. Naujausi statistikos duomenys teigia, kad bedarbių skaičius Lazdijuose per pirmąjį šių metų pusmetį išlieka didžiausias Alytaus apskrityje.
Liepos 1 dieną bedarbiai Lazdijuose sudarė 12,7 proc. visų darbingų gyventojų. Tiesa, šis rodiklis, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, šiek tiek sumažėjo, pernai, liepos 1-osios duomenimis, Lazdijuose darbo neturėjo net 14,5 proc. darbingų rajono gyventojų.
Jei palyginsime Lietuvos nedarbo lygį, tai jis pernai liepą sudarė 8,3 proc., o šiemet – 8 proc. Alytaus apskrityje šie rodikliai atitinkamai buvo 9,7 proc. (pernai) ir 9,2 proc. (šiemet).
Stebint, kaip kito nedarbo lygis Lazdijų rajone nuo šių metų pradžios, verta pastebėti, jog sausio mėn. jis buvo labai aukštas ir sudarė 15,5 proc, vasarį – net 15,7 proc., kovą – 15,3 proc., balandį – 14,9 proc., gegužę – 13, 8 proc., o birželį – 13 proc. Tokia nedarbo lygio dinamika pastebima jau ne vienerius metus – žiemą bedarbių daugiau, o pavasarį ir vasarą jų mažėja, nes tam tikra dalis bedarbių susiranda įvairių darbų pas ūkininkus, laikinai įsidarbina pas verslininkus.
Jei analizuosime Alytaus apskrities savivaldybių nedarbo lygį, tai šioje srityje geriausia situacija Druskininkų savivaldybėje. Čia nedarbo lygis žemiausias apskrityje, šių metų liepos 1 dieną siekė 8 proc., šis rodiklis atitinka šalies nedarbo lygio vidurkį.
Neblogai su nedarbu sekasi kovoti Alytaus rajono savivaldybei. Pernai liepą šiame rajone nedarbas siekė 9,9 proc., o šiemet nukrito iki 8,8 proc.
Alytaus miesto ir Varėnos rajono savivaldybėse nedarbo lygis šių metų liepos 1 dieną buvo vienodas – po 8,9 proc. tik skirtumas tas, jog lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, nedarbas Varėnos rajone sumažėjo, o Alytaus mieste – padidėjo.
Lietuvos nedarbo rodikliai per metus pasikeitė, bedarbių procentas šiemet sumažėjo 0,3 proc.

„Dzūkų žinių“ inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: