Dzūkų žinios

Buvusi valdžia parūpino 200 tūkst. Eur rentgeno aparatui

Dalintis:
Savivaldybės gydytoja Lina Džiaukštienė: „Informuojame, kad rentgeno aparatą nuspręsta įsigyti iš „Rentgeno diagnostikos paslaugų kokybės gerinimo 2018–2025 metų programa“ lėšų. Lazdijų rajono savivaldybės administracija įgaliojo VšĮ Lazdijų ligoninę vykdyti viešuosius pirkimus iki pirkimo-pardavimo sutarties pasirašymo. Buvo sudaryta darbo grupė, kuri ir atliko visas reikiamas procedūras.”

Prie naujosios — aparato pirkimo detektyvas persikėlė į teismą
Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdžiuose jau tampa tradicija svarstant svarbius klausimus sulaukti nemalonios informacijos apie svarstomo klausimo aplinkybes ir klausimą išbraukti iš darbotvarkės arba jį priėmus laukti, kad sprendimo priėmimas gali prarasti prasmę.
Visai neseniai tarybos nariai iš darbotvarkės posėdžio metu išbraukė klausimą dėl Lazdijų švietimo centro dalyvavimo svarbiame projekte, nes tarybos posėdžio dieną vienas iš buvusių projekto partnerių – Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai – primygtinai pareikalavo nesvarstyti šio klausimo, apkaltinę buvusius veiklos bendrakeleivius projekto plagijavimu.

„Šiuo metu rentgeno aparato pirkimo klausimas atsidūrė teisme, todėl jeigu teismas pritaikys laikinąsias apsaugos priemones, tarybos sprendimo klausimas pritarti sutarties pasirašymui bus sustabdytas, visa ko pasekmės būtų liūdnos“, – kalbėjo tarybos narys Jonas Stankevičius.

Gavo pranešimus apie teismo procesą
Praėjusiame tarybos posėdyje buvo susidurta su panašia situacija, kai svarstant klausimą dėl rentgeno aparato pirkimo Lazdijų ligoninei visi tarybos nariai į savo elektroninius paštus gavo pranešimą, kad aparato pirkimo procedūra yra apskųsta teismui.
Gavęs šią informaciją, tarybos narys Jonas Stankevičius pasiūlė kolegoms atšaukti šio klausimo priėmimą iki tol, kol bus sulaukta teismo sprendimo, patvirtinančio arba panaikinančio rentgeno aparato pirkimo konkurso rezultatus. Tačiau jis nebuvo išgirstas ir klausimo priėmimo nebuvo atsisakyta.
„Klausimas išties rimtas ir aktualus, šiuo metu yra rizika netekti lėšų rentgeno diagnostikos aparato pirkimui. Konkurse dėl rentgeno aparato dalyvavęs tiekėjas pateikė ieškinį Kauno apygardos teismui dėl perkančiosios organizacijos VšĮ Lazdijų ligoninės sprendimų panaikinimo ir laikinųjų apsaugos priemonių taikymo“, – sakė J. Stankevičius.
Jis sakė, jog viena konkurse dalyvavusi bendrovė prašo teismo taikyti laikinąsias apsaugos priemones – sustabdyti viešųjų pirkimų procedūras ir uždrausti Lazdijų ligoninei sudaryti pirkimo sutartį su laimėjusia įmone.
„Šiuo metu rentgeno aparato pirkimo klausimas atsidūrė teisme, todėl jeigu teismas pritaikys laikinąsias apsaugos priemones, tarybos sprendimo klausimas pritarti sutarties pasirašymui bus sustabdytas, visa ko pasekmės būtų liūdnos“, – kalbėjo tarybos narys.
Redakcijos duomenimis, konkurso rezultatus apskundė vienas iš rentgeno aparatų tiekėjų, kuris minimalia suma nusileido konkursą laimėjusiai bendrovei. Pagal tokio pobūdžio teisminių ginčų praktiką, bylinėjimasis dėl konkurso rezultatų kartais užtrunka ne vienerius metus. Žinoma, teisminių ginčų laikotarpiu Lazdijų ligoninė negalės įsigyti rentgeno aparato.
Pasidomėjome, kaip susidariusią situaciją vertina Lazdijų rajono savivaldybės gydytoja L. Džiaukštienė, pristačiusi šį klausimą praėjusiame tarybos posėdyje ir jai pateikėme klausimus:

  1. Kaip vertinate situaciją dėl rentgeno aparato pirkimo sustabdymo? Kokios gali būti pasekmės?
  2. Kas organizavo aparato pirkimo procesą, kiek Jums buvo žinoma šio proceso eiga?
  3. Ar aparatai, kuriuos siūlė vienas ir antras tiekėjai, buvo identiški?
  4. Kokias funkcijas atlieka aparatas, kurį buvo ketinama pirkti?
  5. Kas kaltas, Jūsų nuomone, kad pirkimo procesas buvo apskųstas teisme?
  6. Ar užsitęsus teismų procesui, ligoninė galės atlikti visas funkcijas be šio aparato?
    Pateikiame savivaldybės gydytojos atsakymus:
    „Informuojame, kad rentgeno aparatą nuspręsta įsigyti iš „Rentgeno diagnostikos paslaugų kokybės gerinimo 2018–2025 metų programa“ lėšų. Lazdijų rajono savivaldybės administracija įgaliojo VšĮ Lazdijų ligoninę vykdyti viešuosius pirkimus iki pirkimo-pardavimo sutarties pasirašymo. Buvo sudaryta darbo grupė, kuri ir atliko visas reikiamas procedūras.
    Papildomai informuojame, kad, savivaldybės administracijos turimomis žiniomis, konkurse dalyvavo daugiau nei du tiekėjai, tad nėra aišku, kuriuos tiekėjus įvardijate „vienas“ ir „antras“. Taip pat informuojame, kad rentgeno aparatas atlieka visas funkcijas, kurios yra numatytos aparato techninėje specifikacijoje.
    Patvirtiname, kad šiuo metu Kauno apygardos teisme nagrinėjama civilinė byla „Dėl perkančiosios organizacijos sprendimų panaikinimo, laikinųjų apsaugos priemonių taikymo“. Papildomai informuojame, kad Kauno apygardos teismas 2019 m. spalio 23 d. nutartimi ieškovės prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones atmetė.“
    „Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: