Dzūkų žinios

Vidzgailų kaimo bendruomenės Vaikų dienos centre – pirmasis skaitymo stalelis

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Vidzgailų kaimo bendruomenės Vaikų dienos centre kaip namuose. „Ateiname čia kaip į namus“, – tarsteli ir užbėgusi Vidzgailų kaimo bendruomenės pirmininkė Dovilė Zilinkienė. Atėję po pamokų, vaikai čia nusiauna batukus, pasikabina striukes ir pasineria į tos dienos veiklas. Net darganota diena jiems nė motais, čia dega židinys, tad šilta. O tądien dar kepamų žagarėlių kvapas sklido. Tikri namai!
Tądien į Vaikų dienos centrą atkeliavo knygos – komiksai. Pirmasis skaitymo stalelis atidarytas, Lazdijų viešosios bibliotekos mobilioji biblioteka atvyko su komiksų knygelėmis. Taip siekiama populiarinti komiksų kultūrą ir dar kartą įsitikinti, kad vaikams tinka ne bet kokia literatūra, o tik gera. Vaikai, pasičiupę knygeles, tuoj ėmė garsiai skaityti. „Mes norėtume apsilankyti ir Lazdijų viešojoje bibliotekoje, daugiau sužinoti apie bibliotekininko darbą“, – sakė Vaikų dienos centro darbuotoja Arūnė Dereškevičienė.
Gerta arbata, pradėtos skaityti knygelės, traškant malkoms židinyje, klausytasi brolių dvynių Kristupo ir Dominyko Stučkų gitaros melodijų… O paskui pokalbiai bevartant itin įdomias knygas, kurias reikia skaityti atvirkščiai: knygos pradžia – pabaigoje. Tad kai Lazdijų viešosios bibliotekos mobilioji biblioteka vėl atkeliaus pas vaikus, tada jau bus galima pasikalbėti, aptarti, ar patiko vaikams skaityti tokio pobūdžio knygas. Tikimasi, jog komiksai – būtent ta literatūra, kurią skaityti vaikams bus smagu.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: