Dzūkų žinios

Atnaujintos Šeštokų bažnytėlės aplinką tvarkė neįtikėtinai gausus būrys parapijiečių, o dirbusiųjų laukė picos

Dalintis:

Dineta Babarskienė
„Picos užsakytos! Šeštadienį laukiame visų, didelių ir mažų, talkoje Šeštokų parapijos šventoriuje. Artėja Vėlinių šventė ir reikia sutvarkyti šventorių“, – taip „Facebook“ paskyroje Šeštokų ir Krosnos parapijų klebonas Eugenijus Naujalis kvietė Šeštokų parapijos gyventojus rudeninėn talkon. Taip Šeštokų parapijoje tęsiamos rudeninės talkos tradicijos.

Tokia rudeninė talka Šeštokų parapijoje organizuojama kasmet: Šeštokų ir Krosnos parapijų klebonas Eugenijus Naujalis jau ne pirmi metai vis kviečia parapijiečius į talką tvarkyti Šeštokų bažnyčios bei parapijos namų aplinką. „Pirmais metais atėjo vos keletas, kitais jau daugiau. O šiais metais nė nesitikėjau, kad tiek ateis ir mažų, ir didelių, ir jaunų, ir senjorų. Džiaugiuosi, kad susirinkote, džiaugiuosi buvimu kartu“, – neatsidžiaugė Šeštokų ir Krosnos parapijų klebonas Eugenijus Naujalis. Anot klebono, jis ne dėkoja dirbusiems, mat tai, ką darė parapijiečiai, visiems reikalinga. „Dėkoti nedėkosiu, bet džiaugiuosi labai, kad susirinkote, kad dar kartą įrodėte, kad galime susitelkti bendram darbui. Mano širdis džiaugiasi jus visus matydama kartu“, – sakė jau po talkos darbų Šeštokų ir Krosnos parapijų klebonas Eugenijus Naujalis parapijos namuose. Pasak klebono, Šeštokuose jau tapo tradicija susirinkus į talką sutvarkyti bažnyčios aplinką. „Krosnoje, matyt, kitos tradicijos. Aš nė nežinau, kas ten sutvarko bažnyčios aplinką, atvažiuoju, viskas sutvarkyta: lapai sugrėbti, pašluota. Jie patys tvarkosi, man nė nežinant“, – pasakoja klebonas.
O tą šeštadienio rytą Šeštokų gatvelėmis traukė žmonės grėbliais nešini, kas automobiliais iš tolėliau atvyko – visi talkon. Grėbti lapai, pjauti krūmynai, skaldytos malkos, išvalyti bažnyčios lietaus latakai. Parapijiečiai džiaugėsi savąjį ugniagesį turintys, tad užlipti aukštai nebuvo problemų. „Šaunuolis Justas“, – gyrė jauną vaikiną jie. Beje, Justui Valasevičiui spausta ranka, dėkota, mat Justas – ugniagesys, vienas iš Lazdijų ugniagesių komandos, gesinusių gaisrą Alytuje. „Ne taip čia ir aukštai“, – tarstelėjo Justas, pasiekęs bažnyčios bokštus. Du traktoriai su priekabomis vos spėjo vežti šakas smulkinimui, o kiek priekabų lapų išvežta, nieks nė nesuskaičiavo. „Oi, daug“, – šūkčiojo dirbusieji. Darbuotis šalia atnaujintos, tiesiais bokštais, dar dažais kvepiančios bažnytėlės malonu. Būryje, žinia, dirbti linksmiau ir pasikalbėti yra apie ką. Ir atrodo, nė nepavargta, nė tų lapų tiek nebuvę, kai po darbų pažvelgė į gražiai nugrėbtą šventorių dirbusieji. „Dar ne visi lapai nukritę, dar bus“, – galvas užvertę į didžiulius medžius žvelgė parapijiečiai. Klebonas labiausiai džiaugėsi tokiu gausiu būriu susirinkusiųjų, parapijiečiai – padarytu darbu. Ir visiems gerai, ir visiems smagu. O paskui vaikų ir jaunimo laukė žadėtos picos, suaugusiųjų taip pat vaišės. Juk pasidarbavus iš peties ir išalkta.
„Šventorius sutvarkytas ir paruoštas artėjančioms šventėms. Ilgai man liks atmintyje Šeštokų parapijos parapijiečiai, dideli ir maži, išgirdę kvietimą ir subėgę į talką. Tokios gausybės talkininkų mano akys dar neregėjo. O kiek jaunimo ir vaikų susirinko, iš džiaugsmo širdis kad kiek būtų iššokusi. Ačiū Jums visiems, mažiems ir dideliems, kad esate. Džiaugiuosi Jumis visais“, – jau vakare „Facebook“ paskyroje pasidžiaugta Šeštokų ir Krosnos parapijų klebono Eugenijaus Naujalio.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: