Dzūkų žinios

Pakėlęs ranką prieš kaimyno dukrą užsidirbo baudą

Dalintis:
Asociatyvi nuotr.

Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmų teisėjai išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje nežymiu sveikatos sutrikdymu buvo kaltinamas N. L.
N. L. į teisiamųjų suolą teko sėsti po to, kai šių metų liepos 2-osios vakarą smurtavo prieš savo kaimynų mažametę dukrą ranka sugriebęs ir jai suspaudęs dešinę ranką ties petimi. Policijos pareigūnai nustatė, kad tokiais veiksmais N. L. mergaitei sukėlė fizinį skausmą ir padarė nežymų sveikatos sutrikdymą.
Tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek nagrinėjant baudžiamąją bylą teisme N. L. pripažino savo kaltę. Pasakojo, kad tą vakarą namuose ilsėjosi. Girdėjo, kaip kieme, prie jo kambario lango, nuolat rėkė, triukšmavo vaikai. Iš balso pažino, kad triukšmavo trys nepilnamečiai. Ar daugiau vaikų buvo, nežino. Išėjęs į kiemą vaikus perspėjo, kad nustotų rėkauti ir leistų ilsėtis. Kokius konkrečiai žodžius sakė, neprisimena. Perspėjęs vaikus nuėjo atgal į namus. Maždaug po 10–15 minučių vėl girdėjo vaikų triukšmavimą, jie rėkė dar garsiau. Supykęs, kad vaikai vėl triukšmauja, vyriškis išėjo į kiemą dar kartą perspėti, kad apsiramintų, ir vėl grįžo namo. Kuomet du kartus buvo išėjęs į kiemą ir bandė žodžiu nuraminti vaikus, maždaug po 10–15 minučių vaikai, vėl pradėjo triukšmauti, tada jis iš namų išėjo trečią kartą. Išėjęs į kiemą buvo prie daugiabučio namo, kuriame gyvena, laiptinės durų. Tuo metu minėti vaikai pasileido bėgti į namą, kadangi jie gyvena tame pačiame daugiabutyje. Du vaikai jau buvo prabėgę pro jį, o mergaitė bėgo paskutinė ir buvo arčiausiai. Tad sugriebė ją už rankos, sakė, kad nusiramintų. Pamatęs, jog mergaitė neklauso, susinervino ir neapskaičiavęs jėgos suspaudė jai dešinę ranką. Matė, kad mergaitė į perspėjimus visiškai nereaguoja, buvo pavargęs, norėjo pailsėti, o ji savo triukšmavimu neleido to daryti, todėl ir suspaudė ranką. Vyras teigė manęs, kad tada mažametė supras, ko iš jos norima, nustos triukšmavusi. Kuomet mergaitė pradėjo verkti, suprato, kad jai skauda, ir iškart paleido. Dėl to, ką padarė, prisipažįsta kaltas ir labai gailisi. Šiuo metu atlieka karinę tarnybą, pajamos yra 146 eurai per mėnesį, nekilnojamojo turto neturi, tik automobilį.
Apie šį įvykį tą vakarą iškviestiems policijos pareigūnams papasakojo ir nukentėjusios mergaitės motina. G. B. paaiškino, kad kaimynas N. L. paėmė jos mažametei dukrai už rankos ir ją suspaudė. Mergaitė sakė, kad jai skauda ranką, rodė paraudimą ant dešinės rankos žasto, arčiau peties. Buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba, kuri mergaitę išvežė į Lazdijų ligoninę.
Teismas konstatavo, kad kaltinamasis neteistas, baustas administracine tvarka. Jis atlieka privalomąją pradinę karo tarnybą Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotame pėstininkų batalione, karinio dalinio vadovybės charakteristikoje nurodyta, kad į tarnybą žiūri atsainiai, vengia atlikti užduotis, per pratybas pavestas užduotis atlieka prastai, nereaguoja į duodamas pastabas, kuopoje, tarp karių, turi neigiamą reputaciją.
Teismas N. L. pripažino kaltu ir paskyrė jam 2 000 eurų baudą. Taip pat jis privalės sumokėti ir padengti nukentėjusios mergaitės motinai 300 eurų neturtinę žalą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: