Dzūkų žinios

„Pirties gare“ Druskininkuose mūsų krašto pirtininkai ne tik lepinosi

Dalintis:
Irena ir Rimantas, iš šonų Punsko lietuviai.

Dineta Babarskienė

Jubiliejiniame 10-ajame renginyje „Pirties garas“, kurį rengia Pirties bičiulių draugija ir Druskininkų vandens parkas, mūsų krašto pirtininkai Irena Silkienė ir Rimantas Silkė dalyvauja jau devintąjį kartą. Sako, pirmame tik nėra buvę, mat dar Pirties bičiulių draugijos veikloje nedalyvavę. Šiemet 10-ajame renginyje pirties mylėtojų laukė 30 pirties programų, 90 pirties meistrų, 500 vantų. Pirtininkai rinkosi ne tik iš Lietuvos, bet ir svetur. „Susipažinome su latviais, ypač patiko jų meditacinė pirtis“, – sako ponas Rimantas. Tai ar buvote kuo nors nustebinti renginyje? „Kad įdomu, tai tikrai, bet kad būtume nustebę – ne“, – svarstė Irena ir Rimantas.
O juk čia būta visko tiek daug, jog galva gali susisukti. „Kam susisuka, tas eina į baseiną atsigaivinti“, – juokauja Rimantas. Druskininkų vandens parko pirčių erdvėje laukė masažai nuo galvos ir veido iki viso kūno su žilvičio vytelėmis. Pirčių erdvėje buvo galima išbandyti žemaitiškos pirties malonumus, roko ritmu pasivanoti kvietė zanavykų pirtelė, viliojo medus nuogiems, suvalkietiška moterų pirtis kvietė dailiosios lyties atstoves, pašėlti galima buvo vantų aromatuose, pasinerti į pelyno garą, džiunglių šėlsmas tik moterims kažką paslaptingai žadėjo. Dargi laukė skrydis – pirtyje panirti ir paskraidyti pirčių programose baseinų erdvėje.
Pirtininkai Rimantas ir Irena iš Znicos kaimo pasiūlė pirties mylėtojams „Druskų magiją“, kurioje mėgautasi druska su šalavijais, raudonėliu, mėta, cinamonu, levanda, eukaliptu. Ne ragauti, nors, žinoma, galima, o išbandyti ant savų kūnų! Na, o Dzūkiškos pirties ypatumais buvo sužavėti visi. Anot Rimanto, visi kvietė tai rankytę, tai kojytę pasivanoti. „O mes spygliuočių vantas išbandyti: kadagių, pušies, – sako jis ir priduria, – ir dar muziką paleidome tokią smagią, kad visus išjudintume, mat pirtyje apie 40 žmonių susibūrė ir tada kiekvienam į ranką jau po beržinę vantą įdavėme. Vanojo vienas kitą pagal muzikos ritmą. Norėjosi visus išjudinti.“ Ir iš kur čia tokių idėjų pasisemta? „Norime, kad būtų įdomiau, kad daugiau žmonių pamėgtų pirtį“, – sako sutuoktiniai.
Vakare restorane dar bendras pasibuvimas laukė, vakarėlio tema – pasakų herojai. Štai kokie tie pirtininkai išradingi! Mūsų krašto pirtininkai Irena Silkienė ir Rimantas Silkė buvo pripažinti vienais aktyviausių pirtininkų, dar vieną apdovanojimą gavo už vasarą surengtą pirtininkų sąskrydį savoje sodyboje. „Išvažiavome namo antrą nakties. Šiandien devintą ryto reikėjo šv. Mišiose būti. Tik ką grįžome, namuose lyg ir šalta, nekūrenta“, – prisipažino juokdamasis Rimantas sekmadienio pavakarę. Ar nepavargstate? „Vargstame, – kvatoja jiedu ir priduria, – ir pirtyje iš pradžių lyg kokį nuovargį junti, o paskui tos energijos nežinia, iš kur atsiranda.“

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: