Dzūkų žinios

Ką savivaldybė slepia nuo žmonių išrinktų politikų?

Dalintis:
Artūras Margelis.

Ne pirmas mėnuo tenka užsiimti keistais susirašinėjimais su Lazdijų rajono valdžia. Iš merės ir administracijos tenka reikalauti, atrodytų, savaime suprantamų dalykų – kaip tarybos nariui, gauti visą informaciją apie tai, kas vyksta savivaldybėje. Kreipiausi į administracijos direktorę, kad galėtume turėti prieigą prie Dokumentų valdymo sistemos Doc Logix.
Įdomu tai, kad administracijos direktorė I. Šaparauskienė oficialiai pranešė, kad tarybos nariams bus sudaryta galimybė naudotis šia sistema, tačiau šią gerąją naujieną nubraukė merės Ausmos Miškinienės raštas, kuriame ji teigė, jog tarybos nariams užtenka turėti prieigą prie kitos sistemos – POVAS (Posėdžių valdymo sistema). Ši sistema pateikia tik labai siaurą informaciją, adaptuotą ir išgrynintą tik tarybos posėdžiams.
Du skirtingi atsakymai, dvi skirtingos pozicijos. Keista ir sunkiai suvokiama. Tiesa, merės poziciją valdžialaikraštyje deklaratyviai paaiškino jos pavaduotojas Audrius Klėjus. Jo nuomone, tarybos nariams nedera žinoti daugiau, nei leidžia įstatymas, o žinodami daugiau, jie gali informaciją panaudoti negeriems tikslams. Suprask, valdžios kritikai.
Žinoma, tai visiškas absurdas. Noriu priminti, kad savivaldybės taryba yra aukščiausia savivaldos forma, o tarybos nariai yra išrinkti rajonų žmonių, todėl jų teisės yra daug platesnės už savivaldybės administracijos darbuotojų ar vadovų. Tarybos nariai privalo žinoti viską, kas vyksta savivaldybėje, ir kontroliuoti savivaldybės administracijos veiklą. Gyvenimas parodė, jog, galėdami žinoti viską, kas vyksta savivaldybės administracijoje, tarybos nariai gali užkirsti kelią abejotiniems sprendimams ir pasirinkimams.
Jei administracija ir merės kompanija nenori suteikti visos informacijos Lazdijų žmonių išrinktiems politikams, kas galėtų paneigti, jog savivaldybė rengiasi daryti kažką neteisėta ir nori tai nuslėpti?

Artūras Margelis, opozicijos lyderis

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: