Dzūkų žinios

Telefonu sumušusiam sugyventinę — 80 parų arešto

Dalintis:

Lazdijų rajono gyventojas A. M. jau buvo triskart teistas už įvairius nusikaltimus, kai šių metų pradžioje jam dar kartą teko sėsti į teisiamųjų suolą. Šįkart Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmuose vykusiame teismo posėdyje A. M. teko aiškintis dėl jam pareikšto kaltinimo – nežymiai sutrikdžius savo gyvenimo partnerei S. K. sveikatą.
Rajono policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad kaltinamasis A. M. praeitų metų gruodžio 26 dieną gyvenamojo namo kambaryje smurtavo artimoje aplinkoje prieš savo šeimos narį – asmenį, su kuriuo gyvena bendrai neįregistravęs santuokos, (partnerę) S. K., kuriai tyčia trenkė telefonu į veidą ir ją sužalojo. Jai tuomet sužeistas kairės akies vokas, nubrozdinta oda nosies srityje ir sumušta veido kairė pusė.
Kaltinamasis A. M., pareiškus jam įtarimą ir apklausus įtariamuoju, savo kaltę pripažino visiškai. Paaiškino, kad gyvena su drauge S. K. Kartu gyvena apie šešerius metus, nesusituokę, tačiau veda bendrą ūkį. Kartu gyvena draugės mama ir neįgalus brolis. A. M. prisiminė, kad tą dieną grįžo iš buvusio bendradarbio, su kuriuo vartojo alkoholinius gėrimus. Būdamas neblaivus, pradėjo kibti prie savo gyvenimo draugės, jai priekaištavo ir jie susipyko dėl asmeninių priežasčių. Supykęs paėmė nuo stalo jos mobiliojo ryšio telefoną ,,Samsung Galaxy A7“ ir maždaug iš 3–4 metrų atstumo metė jai į veidą. Ši pradėjo verkti, jie pradėjo dar labiau konfliktuoti, ji jį išvarė iš namų. Jis atsiprašė, tačiau ji nereagavo. Tada išėjo iš namų, nuėjo į lauko virtuvę, kur ir praleido naktį. Konfliktas vyko kambaryje. S. K. mama ir brolis tuo metu buvo savo kambaryje, konflikto nematė. Kitą dieną į namus vėl grįžo neblaivus, namuose buvo draugė su mama ir broliu. Ant jos veido, po kaire akimi, matė kraujosruvą, suprato, kad ji atsirado nuo jo suduoto smūgio telefonu. Ji su mama vartojo alkoholį. Supykęs, kad draugė vartojo alkoholį, pradėjo su ja konfliktuoti, smurto nenaudojo, įvyko žodinis konfliktas, kurio metu S. K. pasakė, kad iškvies policiją. Ji paskambino policijai, todėl jis išsigandęs išėjo iš namų ir vėl nuėjo į lauko virtuvėlę. Kuomet atvyko pareigūnai, pats nuėjo prie jų ir viską paaiškino. Tuomet pareigūnai A. M. nustatė 2,44 promilių girtumą, o jo sugyventinei S. K. 2,55 promilių girtumą. S. K. pristatyta į VšĮ „Lazdijų ligoninė“ priėmimo skyrių apžiūrai.
Teismas A. M. pripažino kaltu dėl padaryto pažeidimo ir paskyrė 80 parų arešto.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: