Dzūkų žinios

Mistinis ūkininkas neprižiūri mistinių galvijų?

Dalintis:
Šia nuotrauka lapkričio 15 dieną socialiniame tinkle dalinosi Vieštartų kaimo gyventojai, jie rašė: „Kieno galvijai pabėgę po Vieštartų kaimą vaikšto?“.

„Dzūkų žinios“ prieš pusantro mėnesio rašė apie į nemalonią situaciją patekusius Vieštartų ir Aukštakalnių kaimų gyventojus, kai šalia jų laukų mėsinius gyvulius auginantis kaimynas neskyrė savo bandai pakankamo dėmesio. Galvijai dažnai pabėgdavo iš užtvarų ir pasileisdavo trypti kaimynų žiemkenčių. Panašu, jog tokia situacija kartojosi nuo praėjusios vasaros.
Neapsikentę tokio kaimyno neatsakingumo ir negalėdami jo sudrausminti kaimyniškais prašymais, Vieštartų ir Aukštakalnių kaimų gyventojai kreipėsi į rajono valdžią, prašydami sutramdyti kaimyną. Apie savo problemą žmonės papasakojo ir „Dzūkų žinioms“.
„Dzūkų žinių“ redakcija kreipėsi į Lazdijų rajono savivaldybę norėdama sužinoti, kaip bus sprendžiamos privataus galvijų augintojo Vieštartų kaime neprižiūrimų galvijų keliamos problemos. Savivaldybė „Dzūkų žinioms“ teigė, jog vasario 10 d. buvo sudaryta komisija, kuri iki vasario 24 dienos turėjo įvertinti situaciją ir pateikti išvadas bei pasiūlyti problemos sprendimo kelius.
„Dzūkų žinios“ kreipėsi į savivaldybę, prašydamos informacijos apie komisijos išvadas ir pasiūlymus, kaip spręsti šią problemą.
Gavome štai tokį Lazdijų rajono savivaldybės atsakymą:
Kaip esame informavę anksčiau, gavus Vieštartų ir Aukštakalnių kaimuose gyvenančių žmonių pasirašytą prašymą, savivaldybės direktorės I. Šaparauskienės įsakymu, buvo sudaryta komisija, kuri tris kartus skirtingomis dienomis apvažiavo minėtus kaimus. Nei vieną dieną palaidų gyvulių kaimuose nebuvo. Komisija taip pat negalėjo konstatuoti, kam priklausantys galvijai vaikščiojo palaidi, nes gyventojų prašyme nurodyto asmens vardu registruotų Ūkinių gyvūnų registre gyvulių nėra. Taip pat komisija negalėjo nustatyti, kieno gyvuliai buvo palikti be priežiūros ir padarė žalos gyventojų pasėliams, nes nėra užfiksuoto nei vieno gyvulio identifikavimo numerio. Buvo išlikę tik pėdsakai, pagal kuriuos neįmanoma identifikuoti gyvulių. Komisija siūlo dėl gyvulių padarytos žalos atlyginimo kreiptis į teismą. 
Redakcijos prierašas: Iš tokio valdžios atsakymo gali susidaryti įspūdis, jog Vieštartų ir Aukštakalnių kaimo žmonės viską išsigalvojo. Ūkio nėra, galvijų numerių niekas nežino, komisija galvijų nematė. Mistika.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: