Dzūkų žinios

Premjeras aklai gina viešai meluojantį ministrą J. Narkevičių

Dalintis:
Adomo Žilinsko piešinys.

Visi gerai prisimena, kad prieš kurį laiką susisiekimo ministras J. Narkevičius savo veiksmais dėl nutiesto asfaltuoto keliuko į vietovę, kur gyvena premjeras S. Skvernelis, ir įtartinos naudos vojažų po užsienį susilaukė nemenkos žiniasklaidos ir opozicijos politikų kritikos. Dar daugiau, už tokius veiksmus susisiekimo ministras turėjo atsistatydinti, nes to griežtai pareikalavo pats prezidentas G. Nausėda. Tuo metu aršiai ir atkakliai J. Narkevičių gynė premjeras S. Skvernelis ir „žaliųjų valstiečių“ lyderis R. Karbauskis. Atrodė, kad bet kuriam kitam politikui tokių faktų būtų visiškai užtekę palikti postą, bet J. Narkevičius užėmė aklą gynybinę poziciją ir net nepabijojo mesti iššūkį pačiam prezidentui.
Tad kyla visiškai pagrįstas klausimas, kuo toks brangus buvo valdantiesiems susisiekimo ministras J. Narkevičius? Nereikia pamiršti, kad itin šį ministrą gynė pats V. Tomaševskis, kuris buvo pasiryžęs savo vadovaujamą politinę jėgą net išvesti iš valdančiosios koalicijos, jeigu iš ministro posto būtų išvytas J. Narkevičius. Tad premjeras ir R. Karbauskis taip atkakliai ir aršiai susisiekimo ministrą gynė dėl valdančiosios koalicijos stabilumo. Nors atvirai nei premjeras, nei „valstiečių“ lyderis to neįvardino, o vietoj paprasto ir elementaraus atsakymo sekė stebuklines lietuvių liaudies pasakas apie neįtikėtinai ir neregėtai gerai dirbantį J. Narkevičių.
Na, kas neįvyko anksčiau, ko gero, turi įvykti vėliau. Dabar susisiekimo ministras J. Narkevičius įklimpo į dar vieną skandalą: įtariamas, kad jo itin gerai pažįstamas verslininkas ministrui padedant gaudavęs valstybinius užsakymus už savo pinigus atliko ministro J. Narkevičiaus namo rekonstrukciją. Ministras vėl viską aklai ir atkakliai neigia sakydamas, kad vėl norima jį sukompromituoti, bet dokumentų, įrodančių, jog viskas vyko teisėtai, nepateikia. Dar daugiau, J. Narkevičius teigia, kad minėto verslininko net nepažįsta, nors yra jo vaiko krikštatėvis ir su minėtu verslininku yra užfiksuotas bendrose nuotraukose. Atrodo, kad šių įrodymų su kaupu pakanka, kad J. Narkevičius lėktų iš ministro posto lyg kulka, bet jis vėl sulaukė premjero S. Skvernelio ir R. Karbauskio užtarimo. Ponas Ramūnas net viešai grasino LRT tyrimų skyriui, kad šis išsiaiškino minėtus faktus apie J. Narkevičių, o premjeras S. Skvernelis vėl aršiai gina ministrą.
Matant ir girdint akivaizdžius faktus, kurių visiškai užtenka atsistatydinti J. Narkevičiui, nenustoji stebėtis, kodėl šis apgailėtinas politikas taip įsikibęs dantimis laikosi savo posto. Stebina ir premjero aklumas šioje situacijoje. Kodėl premjeras taip gina J. Narkevičių? Gal pastarasis turi kišenėje kelis faktus, kompromituojančius patį premjerą? Gal skandalinga keliuko istorija yra nematomai susiejusi premjerą ir susisiekimo ministrą?
Keista matyti taip savo reputacija rizikuojančius premjerą ir „valstiečių“ lyderį tikrai ne dėl paties geriausio ir net ne vieno iš geriausių šios Vyriausybės ministro. Juo labiau, kad LRT tyrimų skyriaus pradėtą tyrimą dėl susisiekimo ministro J. Narkevičiaus galimai neteisėtai rekonstruoto namo jau perėmė STT. Labai gaila, kad vienas svarbiausių Lietuvos politikų, premjeras S. Skvernelis, net neįsigilinęs į situaciją ir neišsiaiškinęs daugybės akivaizdžių faktų apie skandalingą susisiekimo ministro J. Narkevičiaus situaciją, puola jį aklai ir įnirtingai ginti.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: