Dzūkų žinios

Trečias kartas nemelavo – virusas atkeliavo į Kapčiamiesčio kraštus

Dalintis:

Pusantro mėnesio be COVID-19 užkrato gyvenę Lazdijai sulaukė blogos žinios – iš užsienio į Kapčiamiesčio seniūniją su šeima sugrįžusiai moteriai buvo nustatytas koronavirusas. Įdomu tai, kad apie tai, jog moters koronatestas teigiamas, Lazdijų valdžiai pranešė ne pati moteris, bet epidemiologai. Kaip paaiškėjo vėliau, moteris ir visa šeima jau mėnesį sirgo gyvendami užsienyje. Galimai kiti šeimos nariai pasveiko, o moteris dar ne. Tokia serganti ji sugrįžo į Kapčiamiestį, kur šeima turi sodybą.
Pervažiavo pusę Europos?
Balandžio 30 d. moteris su vyru ir vaiku atplaukė keltu iš Vokietijos į Klaipėdą. Redakcijos duomenimis, šeima į keltą atvyko nuosavu automobiliu, kuris kartu atkeliavo iki Klaipėdos. Pagal nustatytą tvarką, Klaipėdoje visai šeimai buvo atliktas koronatestas. Kadangi iš užsienio grįžusi šeima turi 14 dienų karantinuotis, mūsų žemietė su šeima pranešė, kad saviizoliuosis Kapčiamiesčio seniūnijoje esančioje nuosavoje sodyboje.
Gegužės 1 d. šeima automobiliu pasiekė sodybą ir joje įsikūrė. Gegužės 2 dieną buvo gauti testų rezultatai: moters – teigiamas, kitų šeimos narių – neigiami.
Epidemiologams ir rajono vadovams kilo problemų identifikuojant tikslią sugrįžusiųjų gyvenamąją vietą, pasirodė, jog Lazdijų rajone yra du tokio paties pavadinimo kaimai, kurie buvo nurodyti sugrįžusiųjų pateiktoje informacijoje epidemiologams. Vienas kaimas Seirijų seniūnijoje, kitas – Kapčiamiesčio.
Po užtrukusių paieškų, padedant vietos bendruomenės nariams, buvo nustatyta tiksli sergančiosios moters saviizoliacijos vieta.
Buvo kilusi panika
Viešojoje erdvėje buvo pasklidusios kalbos, neva iš užsienio sugrįžusi šeima buvo surengusi sutiktuvių vaišes savo bičiuliams ir giminėms, kuriose galimai dalyvavo Lazdijų rajono parduotuvių pardavėjos. Tai sukėlė apylinkės žmonių paniką, tačiau „Dzūkų žinių“ kalbinti vietiniai gyventojai tokius gandus paneigė.
Tiesa, pas infekuotą moterį
lankėsi keletas žmonių, kurie dabar jau užsidarę saviizoliacijoje. Jiems paimti mėginiai infekcijai nustatyti. Tikimybė, kad virusas galėtų išplisti, anot epidemiologų, nėra didelė. Pagal oficialią informaciją, infekuotos moters sveikata yra gera.
Redakcijos duomenimis, grįždama iš Klaipėdos uosto, šeima buvo užsukusi į viešas įstaigas, esančias ne Lazdijų rajono teritorijoje.
Kilo nemažai klausimų
Įdomu tai, kaip šeima galėjo savo automobiliu visuotinio karantino laikotarpiu pervažiuoti visą Europą ir pasiekti Vokietijos uostą? Juk visos valstybės yra įvedusios griežtą sienų kontrolę ir riboja asmenų judėjimą savo valstybėse.
Kitas retorinis klausimas: kodėl moteris, visą mėnesį užsienyje jautusi COVID-19 būdingus negalavimus, nusprendė važiuoti į Lietuvą, rizikuodama užkrėsti aplinkinius? Reikia tikėtis, kad vėliau sulauksime atsakymų į šiuos ir dar kitus su šia mįslinga istorija susijusius klausimus.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: