Dzūkų žinios

Druskininkų kultūros centras KurortIN 2020: švęskime atsiveriantį gyvenimą mieste-festivalyje

Dalintis:

Druskininkai, pagaliau plačiai atlapoję duris kurorto svečiams, kviečia švęsti atsiveriantį gyvenimą ir atvykti į tris dienas mieste truksiantį 226-ojo gimtadienio siautulį. Birželio 19–21 dienomis visi Druskininkai taps miestu-festivaliu „KurortIN 2020“. Laikantis vis dar galiojančių saugumo reikalavimų, miestas bus padalintas į atskiras zonas, kuriose lankytojų lauks netikėtos veiklos, pramogos, tikro meno perliukai kultūros gurmanams, gyvo garso koncertai ir kitos Druskininkų gimtadienio staigmenos.

Atsiveriančios kurortINimo erdvės
„Dėl savo pačių saugumo vis dar turime laikytis tam tikrų apribojimų, – sako Druskininkų kultūros centro direktorė Rimutė Viniarskaitė, – bet jau labai esame išsiilgę tikro šurmulio, iškrovos ir dūksmo, galų gale – tikros muzikos, ne virtualaus meno parodos, gyvo istorinio pasakojimo, gero maisto ir paplepėjimo ar pasiautimo su draugais. Kviesdami į renginius mieste-festivalyje, tikimės, kad mes visi sąžiningai išmokome saugumo pamokas, tad be grėsmės galėsime pasimėgauti į mūsų gyvenimą grįžtančiais kultūriniais, gastronominiais, muzikiniais ir kitais kurortinių paslaugų malonumais.“
Miestas-festivalis bus suskirstytas į 5 zonas. Kiekvienoje jų vyks skirtingos pramogos, lauks vis nauji atlikėjai ir kitokios veiklos.
Norinčius pasportuoti, tiesiog pailsėti ir atsipalaiduoti kvies vasaros ramybe alsuojanti CHILL-DINEIKA zona, KURHAUZONOJE atgis istorinė į Druskininkus atvykstančių poilsiautojų susirinkimo, pažinties ir poilsio vieta, ČIURLIONIS FUN skleis M. K. Čiurlionio dvasią ir kurs vaikų pramogų erdvę. ALĖJOS ARTerijoje atsivers džiazuojanti ir šurmuliuojanti miesto-festivalio zona, čia įsikurs amatininkų dirbinių ir kulinarijos mugė, lauks kiti atradimai.
„Be dėmesio neliks sveiko gyvenimo būdo propaguotojai, kavinės svečiams pildo meniu, gyvo garso įvairių žanrų muzikos koncertai, dailės parodos, teatralizuoti pasirodymai vaikams, miestų gidų programos – tai tik dalis visos šventės meniu, – savaitgalį prieš Jonines praleisti Druskininkuose ragina Druskininkų mero patarėjas Simonas Kazakevičius. – Pateiksime platų pramogų asortimentą, tad kviečiame atvykti ir atrasti Druskininkus naujai.“

Duoklė tikrojo meno gurmanams
Šventė prasidės penktadienį (birželio 19 d.): savo erdves atras poezijos mylėtojai, dailės kūrinių mėgėjai, sielos stygas virpins aktoriaus, dramaturgo, režisieriaus Justo Tertelio dainuojamosios poezijos vakaras po atviru dangum pušų apsuptyje, Gintarės ir grupės koncertas ežero pakrantėje.
17.30 val. pagrindine miesto gatve (M. K. Čiurlionio g.), skelbdamas gimtadienio pradžią, spalvingai pražygiuos Kauno „Ąžuolyno“ orkestras su švelnia aliuzija į anksčiau vykusias Druskininkų kurorto šventės eisenas, savo pasirodymą užbaigs Druskonio ežero amfiteatre su specialiai kurorto gimtadieniui skirta défilé (parado) programa.
Vakare kino mėgėjams lauko kino seanse bus pristatytas nebyliojo kino projektas „Garsinės peržiūros“. Filmą „Sekmadienio žmonės“ gyvai įgarsins šiuolaikinio eksperimentinio džiazo grupė „Sheeo Got Waxed“. Drive-in kino formato gerbėjų kino seansas lauks Snow Arenos aikštelėje.

Smagios pramogos visai šeimai
Šeštadienį šventė įsisiūbuos ir, prasidėjusi nuo rytinės jogos, TABATA ar Zumbos mankštos, baigsis Druskininkų aerodrome. Čia žiūrovų laukia naujas, netikėtas ir ambicingas tradicinės Druskininkų kurorto šventės formatas.
Ryte startuos teniso dvejetų turnyras Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko taurei laimėti.
Jaunuosius gimtadienio svečius į spektaklį pakvies klounų teatro studija „Dulidu“. „Kaip atsirado drugeliai“ – apie kūrybą, atkaklumą ir svajones. Vanduo, burbulai, putos, skaidrūs šiaudeliai dviejų klounų dirbtuvėse įgis netikėtus pavidalus ir sukels aplodismentus.
Visa šeima galės dalyvauti žygyje „ant ratų“, kuris skirtas ir mažiems, ir dideliems. Sekmadienį lengvą pramogą – teatralizuotą koncertą visai šeimai parengė „Teatriukas“.
Druskininkų gidų grupė „Artelė“ pakvies į kelionę per gyvuosius Druskininkų puslapius. Gydyklų parke bus pristatyta programa „Mineralinis miestelis“.

Smaližiams – saldi kelionė
Pasportavus ir lengvai papramogavus – puikus laikas gastronominei kelionei. Juk koks gimtadienis be vaišių? O jeigu tai jau 226-asis gimtadienis, vadinasi, švęsti reikia triukšmingai! Kurorto kavinės ir restoranai ne tik pildo šventinių patiekalų meniu, bet ir ruošia gardžią staigmeną savo svečiams.
13 val. visi smaližiai kviečiami pradėti saldžiąją gimtadienio kelionę. Kurorto kavinės kepa, tepa, plaka, puošia ypatingo skonio, skaniausius, saldžiausius, solidaus gimtadienio vertus tortus, kuriais vaišins visus smaližius. Jums tereikia užeiti, palikti sveikinimą sukaktuvininkui ir pasimėgauti gimtadienio torto gabalėliu! Gimtadienio tortais vaišins viešbučių „Regina“, „Goda“, „De Lita“, „Grand SPA Lietuva“ restoranai, „Bukhara“,  „Kolonada“, „Velvetti“, „Romnesa“, „Jerevan“, „Elingas“, „Boulangerie“, „Karma”, „Senasis Nemunas”, „Širdelė“.

Drive In LIVE (2020 05 23) HR-9.

Muzikos kelio akordai
Šeštadienį popiet – muzikinis apšilimas prieš pagrindinį vakaro akcentą – koncertą Druskininkų aerodrome. Žiūrovai kviečiami patraukti muzikos keliu. Penkias valandas iki pat vakaro įvairiose kurorto vietose skambės muzika visiems skoniams: muzikos gurmanams – muzikos ir žodžio programa M. M. Čiurlionio memorialiniame muziejuje, pasiilgusiems liaudies muzikos – folkloro ansamblio „Viešia“ programa, pozityvią nuotaiką užkurs Justinas Lapatinskas, muzikos studija „Mikutis“, na, o kojas kilnotis privers diksilendo grupė „Vilniaus šypsena“. Muzikos ir tekstų autorius ir atlikėjas Kazimieras Likša klausytojų lauks K. Dineikos sveikatingumo parke.

AERO STAGE: įspūdingas drive-in koncertas ir iškyla ant žolės
Penktoji miesto-festivalio zona – AERO STAGE – įsikurs Druskininkų aerodrome. Šiltą vasaros vakarą šventės svečiai kviečiami į tikrą fiestą karantino metu išpopuliarėjusio drive-in formatu.
Charizmatiškas Indrayjos ir Tomo Sax (Čiukausko) duetas klausytojus panardins į spalvingas vokalo ir saksofono improvizacijas. Projekto „Lietuvos balsas“ 2020 nugalėtoja Evita Cololo su grupe privers pasiausti skambant R&B, jazz, soul, gospel stiliaus kūriniams, papildytais hiphop ir rap ritmika.
Vakarinio koncerto vinis – „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Stereotipus laužantys muzikos padūkėliai, daugkartiniai muzikinių apdovanojimų M.A.M.A čempionai, šiais metais nuskynę Metų grupės laurus, užgros ne tik kultinius kūrinius ir hitus, bet ir dainas iš naujausio grupės albumo „Nieko nereikia daryt“.
Vakaro finalui tikrą muzikinį pragarą užkurs „Baltic Balkan“. Savo muzikinį šėlsmą jie vadina sprogstamuoju balkanų, klezmerių ir čigoniškos muzikos mišiniu. Iš šio siautulio nieku gyvu negali išeiti, nes tai – kažkas nepaprasto: lyg vienu metu būtum vestuvėse, laidotuvėse, dardėtum kaimo keliais vežime, ant šieno kaugės, iš kurios kyšotų suslėptų ikonų auksiniai rėmai, o tave sektų budri pripažinto kino metro akis.
Tai bus ne tik koncertas, tai bus tikra iškyla po atviru dangumi, gamtoje skambant gyvai muzikai. Gyvo garso atlikėjų ir grupių pasirodymus galėsite girdėti tiesiogiai transliuojamu radijo dažniu, o saugiai stebėti – patogiai įsitaisę ant pievelės šalia automobilio. Jums tereiks turėti patogias pagalvėles, pledukus pasitiesti ar apsisiausti, sulankstomas kėdes, iškylos krepšį, pilną gardžiausių užkandžių ir gėrimų, staltiesėlės maistui sudėti, saugius žibintus romantiškai vakarienei, patogiai įsikurti ir atsipalaiduoti. Na, o jei muzika įtrauks į dūksmą, 25 kv. metrų, skirtų Jūsų automobiliui, tikrai užteks smagiai pašėlti šokio ritmu.
Tiesioginę koncerto transliaciją bus galima žiūrėti didžiajame ekrane Druskininkų pramogų aikštėje.

Baltic Balkan by Gediminas Bartuška.

Šventės pabaigos akcentai
Beje, visas tris šventės dienas Vilniaus alėjoje ir Nemuno pakrantėje pirmą kartą po karantino veiks amatininkų dirbinių ir kulinarijos mugė. Po nelengvo laikotarpio, kai visos veiklos buvo pristabdytos, kviečiame įsigyti jų dirbinių ir suteikti džiaugsmo juos kuriantiems menininkams.
Sekmadienio ryte norintys vėl galės pasimankštinti Sveikatingumo parke. Vidurdienį į menines dirbtuves po atviru dangumi, apipintas muzikos garsais, pakvies M. K. Čiurlionio meno mokyklos moksleiviai, o vakare kino melomanų lauks lauko kino seansas ir filmas „Meilė ir malonė“.
Taigi, išskleiskite sparnus, įsijunkite vasarą ir pakurortINkite Druskininkuose kartu su smagia kompanija! Miestas-festivalis pasiruošęs jus nustebinti.
Šventės programą rasite čia: www.druskininkai.lt.

Ramunė Tarandė,
DKC reklamos ir komunikacijos
vyriausioji specialistė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: