Dzūkų žinios

Kam naudinga netiksli informacija interneto enciklopedijoje?

Dalintis:
Daugelis Lazdijų krašto žmonių, kurie giliau nesidomi politika, buvo įsitikinę, jog J. Ražukienė tikrai yra šios partijos narė.

Viešai pateikta netiksli informacija apie vieno ar kito žmogaus biografijos faktus gali sukelti nepatogumų ne tik žmonėms, apie kuriuos ta informacija, bet ir aplinkiniams, kurie bendrauja su jais, bei formuoti klaidingą bendruomenės nuomonę.
Su tuo susidūrė žinoma Lazdijų politikė, tarybos narė Janina Ražukienė, kai laisvosios interneto enciklopedijos Vikipedijos skyriuje buvo pateikta informacija, kad ji nuo 1993 metų yra Tėvynės sąjungos Lazdijų skyriaus narė.
Pasirodo, tiesa yra kitokia – J. Ražukienė niekada nebuvo ir nėra šios partijos narė. Ji nepriklauso jokiai partijai. Įdomu, ar ši klaida apie jos partiškumą buvo sąmoningai palikta, ar tai informacijos pateikėjų nekompetencijos rezultatas?

J. Ražukienė.


Tiesą sakant, daugelis Lazdijų krašto žmonių, kurie giliau nesidomi politika, buvo įsitikinę, jog J. Ražukienė tikrai yra šios partijos narė. Ji ne vieną kadenciją pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą buvo renkama į Lazdijų rajono savivaldybės tarybą, aktyviai dalyvavo ir dalyvauja šios partijos veikloje.
Buvęs rajono meras ir ilgametis konservatorių Lazdijų skyriaus pirmininkas Artūras Margelis teigė, jog J. Ražukienė niekada nebuvo partijos narė.
„Ji nestojo į partiją, nors apie tai su ja mes ne kartą kalbėjome, tačiau apsimetė partijos nare. Ji nedalyvaudavo skyriaus susirinkimuose, nes ten gali dalyvauti tik partijos nariai. Vikipedijoje pateiktas faktas, kad ji Tėvynės sąjungos narė, neatitinka tikrovės, tai melas“, – sakė A. Margelis.
Konservatorių Lazdijų skyriaus pirmininkas Audrius Klėjus pripažino, kad J. Ražukienė nėra partijos narė, o informacija Vikipedijoje apie jos partiškumą, jo nuomone, yra nesusipratimas.
„Toje interneto enciklopedijoje yra daug netikslumų, ten gali rašyti visi, kas tik nori. J. Ražukienė, nors ir nėra mūsų partijos narė, bet aktyviai dalyvauja skyriaus veikloje. Man nėra labai svarbu, ar žmogus yra partijos narys, ar rėmėjas. Kartais tokie žmonės, kaip J. Ražukienė, nuveikia partijos labui daugiau nei tikrieji partijos nariai“, – sakė A. Klėjus.
Paklaustas, ar buvo bandoma įkalbėti J. Ražukienę įstoti į partiją, A. Klėjus teigė, kad Lazdijų konservatoriai turi daug rėmėjų, tačiau jų neprievartauja tapti partijos nariais.
Pati J. Ražukienė, paklausta apie priklausomybę konservatorių partijai, kalbėjo, kad niekada nebuvo šios partijos narė.
„Dabar išpūstas burbulas dėl mano partiškumo. Nežinau, kaip Vikipedijoje galėjo atsirasti įrašas apie tai, kad esu Tėvynės sąjungos narė. Mano pažiūros nesikeitė nuo Sąjūdžio laikų, visą laiką pritariau ir pritariu konservatorių politikai, sutikdavau dalyvauti rinkimuose šios partijos sąraše, tačiau į partiją nestojau“, – sakė J. Ražukienė.
Ji teigė visam gyvenimui įsiminusi garsaus kraštiečio, poeto, vėliau dalyvavusio politikoje Sigito Gedos žodžius: „Ir politikoje reikia nepartinių“. Tokio principo ji laikėsi būdama nepartine konservatorių rėmėja ir bendraminte.
„Niekada neskirsčiau žmonių pagal partijas, manau, kad visos tradicinės partijos turi egzistuoti. Tačiau, nepriklausydama partijai, galiu laisviau reikšti savo nuomonę“, – sakė J. Ražukienė.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: