Dzūkų žinios

Lazdijai pateko į geltonąją COVID-19 susirgimų zoną

Dalintis:

Lietuvoje didėjant susirgimų COVID-19 skaičiui, buvo priimtas sprendimas skirstyti šalies teritoriją pagal pavojingumo rodiklius šviesoforo principu – į žalią, geltoną ir raudoną zonas.
Sveikatos apsaugos ministro-operacijų vadovo sprendimu, Lazdijų rajono savivaldybė patenka į geltonąją – vidutinio pavojingumo – zoną. Iki tol Lazdijai, kaip ir Varėna, buvo priskirti mažiausio pavojingumo – žaliajai zonai, Druskininkai jau antra savaitė geltonojoje zonoje.
Pagal oficialią informaciją, šiuo metu Lazdijuose COVID-19 serga 9 asmenys. Pasveikusiais laikomi 8 žmonės, dalis lazdijiečių yra saviizoliacijoje.
Kaip teigė visuomenės sveikatos specialistai, kadangi pagal naująjį savivaldybių skirstymą šviesoforo principu šią savaitę Lazdijų rajono savivaldybė yra geltonoje zonoje, mums galioja šios rekomendacijos ir ribojimai: prekybos vietose ir viešajame transporte privalu dėvėti veido kaukes, renginiuose ir maitinimo įstaigose privaloma laikytis atstumo ir registruoti lankytojus, galimas kai kurių mokinių grupių nuotolinis ugdymas.
Akivaizdu, jog mūsų žmonių saugumas nemaža dalimi priklauso nuo pačių savivaldybės gyventojų.
Specialistai primena: viešose vietose laikykitės saugaus atstumo, dezinfekuokite rankas, apsipirkdami naudokitės prekybos centruose esančiomis vienkartinėmis pirštinėmis, venkite susibūrimo vietų, nebūtinų kontaktų, šeimos švenčių, daugiau būkite gryname ore.
Daugelis žmonių domisi, kaip derėtų elgtis per ilgąjį Visų šventųjų ir Vėlinių savaitgalį. Specialistai teigia, jog geltonosios zonos savivaldybių gyventojams nereikia atsisakyti kelionių į kapines – pagerbti anapilin išėjusius artimuosius, tačiau tai derėtų daryti saugiai, laikantis saugių atstumų, neorganizuoti giminių susitikimų.
Spalio 27 dieną gauti išvakarėse paimtų tyrimų atsakymai – visi jie neigiami. Lazdijų pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Aušra Dainauskienė informavo, kad buvo paimta 14 ėminių, 12 iš jų – Veisiejų socialinės globos namų gyventojams ir darbuotojams.
Lietuva pagal Europos Tarybos rekomendacijas dėl suderinto požiūrio į laisvo judėjimo apribojimą COVID-19 pandemijos metu ir jos numatytą šalių skirstymo, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją jose, tvarką patenka į geltonąją zoną. Nuo spalio 26 d. pradėtos taikyti prevencijos priemonės tik atvykstantiesiems iš raudonoje bei pilkoje zonose esančių valstybių. Iš šių šalių atvykstantiems keliautojams bus privalomas testas dėl koronaviruso (COVID-19) arba 10 dienų izoliacija.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: