Dzūkų žinios

Lazdijų politikai vieningai susirūpino COVID-19 situacija rajone

Dalintis:
Frakcijos „Pirmyn“ atstovas Jonas Stankevičius.

Situacija dėl COVID-19 Lazdijų rajone nėra gera – atsirado židiniai Kapčiamiesčio ir Veisiejų globos namuose. Lazdijų politikai, atmesdami savo politines ambicijas, vieningai ieško būdų šiai problemai spręsti.
Per penktadienį vykusį rajono tarybos posėdį šiai problemai buvo skirta daug dėmesio. Rajono vadovai įvertino susidariusią situaciją ir informavo, kokių priemonių buvo imtasi.
Savo įžvalgas dėl šios situacijos išsakė ir tarybos nariai. Frakcijos „Pirmyn“ atstovas Jonas Stankevičius, remdamasis kitų savivaldybių patirtimi, pateikė konkrečius pasiūlymus dėl COVID-19 suvaldymo priemonių Lazdijų rajone:
1. Maksimaliai didinti testavimo apimtis – 100 proc. testavimas tiek darbuotojų, tiek globotinių (Veisiejų ir Kapčiamiesčio globos namuose), taip operatyviai užkertant kelią COVID-19 židiniams plėstis. Tai turėjo būti padaryta daug anksčiau, identifikavus pirmuosius koronaviruso atvejus įstaigose.
2. Savivaldybės administracijai iš savivaldybės teritorijoje esančių asmens sveikatos priežiūros įstaigų sudaryti Mobiliąją komandą (esant poreikiui kelias Komandas), kuri teiktų paslaugas COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) lengva forma sergantiems 65 metų ir vyresniems pacientams arba sergantiems lėtinėmis ligomis, arba nėščiosioms pacientų namuose. Paslaugas paciento namuose teikiančią sveikatos priežiūros specialistų komandą sudarytų šeimos gydytojas, bendrosios praktikos slaugytojas ir slaugytojo padėjėjas. Tai nėra kokia nors naujovė, Mobiliąsias komandas įpareigojo steigti LR sveikatos apsaugos ministras – valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovas 2020 m. lapkričio 11 d. sprendimu Nr. V-2586.
3. Blogėjant epidemiologinei situacijai, visame regione pradeda trūkti lovų COVID-19 sunkiems pacientams gydyti. Todėl susidursime su ta situacija, kai nebus, kur guldyti Lazdijų rajono pacientų, sergančių COVID-19 infekcija. Siūlau jau dabar pradėti įrenginėti COVID-19 skyrių Lazdijų ligoninėje, išnaudojant turimą infrastruktūrą. Operatyviai įrengti palatas, aprūpintas deguonies tiekimu, iš anksto numatyti reikiamus personalo išteklius, įvertinti turimas medicinos priemones (pulsoksimetrus, automatinius kraujospūdžio aparatus ir kt.), asmens apsaugos priemones.
Posėdžio metu politikai parodė susitelkimą pandemijos akivaizdoje ir įdėmiai išklausė kolegų pasiūlymus, nepriklausomai nuo to, ar juos pateikė valdantieji, ar opozicija. Merė Ausma Miškinienė padėkojo visiems už pateiktus pasiūlymus, kurie padės suvaldyti pandemiją Lazdijų rajone.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: